Kristina Ohlssonová


Kristina Ohlssonová vystudovala politologii, pracovala mj. jako analytička v Organizaci pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OSCE), na švédském ministerstvu zahraničních věcí a Policejním prezidiu, rok působila ve Vídni jako expertka na otázky terorismu. Velkou popularitu u českých i světových čtenářů získala její série s vyšetřovatelkou Frederikou Bergmanovou, která od roku 2013 vychází i v češtině. Mimo tuto sérii píše autorka ještě knihy o advokátovi Martinu Bennerovi.

Související akce a aktuality:

Letní čítanka: Bouře

Letní čítanka: Bouře
čítanka
Švédská spisovatelka Kristina Ohlssonová patří k těm nejoblíbenějším autorkám detektivek jak na severu, tak u nás. Vydali jsme již řadu jejích knih, za všechny jmenujme „Henryho tajemství“ nebo předchozí „Hořící stromy“ či „Potopu“. Román „Bouře“ je začátkem nové série s hlavním hrdinou Augustem Strindbergem – ano, odkaz na klasika švédské literatury jste odhalili správně. Jedná se ovšem pouze o drobnou autorskou hříčku.

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.