Nad poklidnou vesničkou se stahují mračna. První díl atmosférické detektivní série. Doporučuje Lucie Bechynková.

Na ospalou vesničku Hovenäset na švédském západním pobřeží se valí bouře. Zrovna tuto noc si pro svůj příjezd vybral August Strindberg, jmenovec slavného spisovatele a finančník ze Stockholmu, který se rozhodl pověsit lukrativní kariéru na hřebíček a otevřít si v budově bývalého pohřebního ústavu vetešnictví. Jenže s jeho příjezdem jako by skončila poklidná vesnická idyla. Za bouřlivé noci ztratí Agnes Erikssonová, všemi oblíbená učitelka, a navíc August zjistí, že dům, který si pronajal, má děsivou minulost. Policie v čele se sympatickou Marií Martinssonovou prohledává okolí dnem i nocí, ale Agnes není k nalezení a atmosféra mezi starousedlíky houstne. Co se Agnes přihodilo? A proč v Augustovi roste přesvědčení, že klíč k vyřešení záhady má v rukou právě on?

LUCIE BECHYNKOVÁ DOPORUČUJE:

"Když za bouře zmizí žena, celé městečko se začne bát historie, která by se mohla opakovat. Tým vyšetřovatelů si oblíbíte téměř okamžitě! Nebudete moct přestat, dokud nedojdete k poslední stránce. Kristina Ohlssonová opět dokázala, že patří mezi hvězdy krimi autorů!"

Číst více
549,00 Kč doporučená cena
V prodeji

Letní čítanka: Bouře

Letní čítanka: Bouře
čítanka

Švédská spisovatelka Kristina Ohlssonová patří k těm nejoblíbenějším autorkám detektivek jak na severu, tak u nás. Vydali jsme již řadu jejích knih, za všechny jmenujme „Henryho tajemství“ nebo předchozí „Hořící stromy“ či „Potopu“. Román „Bouře“ je začátkem nové série s hlavním hrdinou Augustem Strindbergem – ano, odkaz na klasika švédské literatury jste odhalili správně. Jedná se ovšem pouze o drobnou autorskou hříčku.

Číst více

další tituly z řady "August Strindberg"

detailní informace

Žánr detektivka
Počet stran 480
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 03.10.2022
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,628 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 1
Původní název Stormvakt
Původní jazyk švédština
Překladatel Vendula Nováková
EAN 9788076624078
Věk od 15
Edice Thrill
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Recenze

krajskelisty.cz - Výborná detektivka s hořkými osudy


...První díl série má grády a autorka se skutečně vytáhla. Přidat do kriminálky témata, o nichž se vlastně vůbec nehovoří, je pro mě nejzásadnější přínos textu....

autor knihy

Kristina Ohlssonová Kristina Ohlssonová

Kristina Ohlssonová


Kristina Ohlssonová vystudovala politologii, pracovala mj. jako analytička v Organizaci pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OSCE), na švédském ministerstvu zahraničních věcí a Policejním prezidiu, rok působila ve Vídni jako expertka na otázky terorismu. Velkou popularitu u českých i světových čtenářů získala její série s vyšetřovatelkou Frederikou Bergmanovou, která od roku 2013 vychází i v češtině. Mimo tuto sérii píše autorka ještě knihy o advokátovi Martinu Bennerovi.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.