Setkání s Dianou Phipps Sternbergovou


Dana Huňátová

Příběh výrazné osobnosti starého českého rodu na pozadí moderních dějin

Životopisný příběh Diany Phipps Sternbergové se odehrává na pozadí pestrého dějinného i společenského vývoje od poloviny minulého století až do dnešních dní. Faktograficky velmi zajímavé dílo seznamuje čtenáře s výraznou osobností slovutného českého rodu Sternbergů. Příjemně čtivou formou nás autorka provází úryvky Dianina života během dramatických desetiletí 20. století.

Zámky Zásmuky a Častolovice za války zabrali němečtí okupanti, a v roce 1948 je znárodnili komunisté. Před komunistickou represí se rodině podařilo uprchnout přes Paříž do Spojených států a odtud pak na Jamajku. Před návratem do Prahy žila Diana v Londýně, prosadila se zde jako interiérová designérka, publikovala časopisecky i knižně, zařizovala interiéry známým osobnostem a poznala řadu zajímavých přátel.

V knize se dočteme o stručné historii obou zámků i o tom, jak s nimi komunistický režim zacházel. Jakmile byl rodový majetek Sternbergů Dianě v restituci v roce 1992 navrácen, ihned zahájila nákladné rekonstrukce. Jejich rozsah, jak popisuje autorka ve dvou závěrečných kapitolách, byl značný, ale Dianu to neodradilo. Zámku Častolovice dokázala vrátit jeho kouzlo a eleganci, na zámku Zásmuky ještě probíhá rekonstrukce interiéru.

Číst více
399,00 Kč doporučená cena
V prodeji

Sternbergové

Sternbergové
čítanka

Abychom pochopili význam a vliv tohoto starobylého rodu, musíme se ponořit hlouběji do historie. Z celé plejády úspěšných šternberských hrabat jsem vybrala jen několik, abych na jejich kariéře ukázala, jak byli nesmírně vzdělaní a pracovití.

Číst více

Rozhovor s Danou Huňátovou, které právě vychází nová kniha – „Setkání s Dianou Phipps Sternbergovou“

Rozhovor s Danou Huňátovou, které právě vychází nová kniha – „Setkání s Dianou Phipps Sternbergovou“
rozhovory

Dana Huňátová působila od 11. 12. 1989 jako vedoucí kabinetu prvního postkomunistického ministra zahraničí, do 10. 12. 1989 disidenta, Jiřího Dienstsbiera. V knižní reportáži „Sametová diplomacie“ vzpomíná na to, jak Václav Havel a Jiří Dienstbier vytvářeli nezávislou československou zahraniční politiku a jaké skvělé renomé naše země ve světě v té době měla. V letech 1992–2014 byla velvyslankyní ve Finsku, Egyptě a Malajsii a generální konzulkou v Chicagu. Svoje zkušenosti a zážitky popsala v knize „Matka diplomatka“. Její poslední knihou je „Setkání s Dianou Phipps Sternbergovou“.

Číst více

detailní informace

Počet stran 152
Datum vydání 02.05.2022
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,341 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076623057
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.