Dva hvězdní autoři norské krimi napsali našlapaný thriller ze světa celebrit

Oslo 2018. Někdejší královna dlouhých běžeckých tratí Sonja Nordstromová nedorazí na křest své kontroverzní autobiografické knihy Věčná jednička. O několik hodin později objeví bulvární novinářka Emma Rammová v jejím odemčeném domě stopy zápasu. A k obrazovce televize je přilepené startovní číslo jedna.

Vrchní komisař Alexander Blix se stále nemůže vyrovnat se vzpomínkami na devatenáct let starý incident, při kterém zastřelil pětileté dívce otce, který ji držel jako rukojmí. Blix dostane za úkol vést vyšetřování záhadného zmizení Sonji Nordstromové. Stopy se objevují na místech a v časech, které napovídají, že jde o předem pečlivě promyšlený plán.

Okolnosti svedou Rammovou a Blixe dohromady a donutí je spolupracovat. Oba se svými metodami snaží odhalit a zastavit systematického a chladnokrevného vraha s neskrývaným smyslem pro drama. Touží po pozornosti. A svou partii zatím teprve rozehrává…

Číst více
399,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 400
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 10.08.2020
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,537 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 1
Původní jazyk norština
EAN 9788074739910
Věk od 15
Edice Thrill
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Jorn Lier Horst Jorn Lier Horst

Jorn Lier Horst


Jorn Lier Horst patří k nejvýznamnějším norským detektivkářům. Věnuje se výhradně žánru krimi a detektivky píše nejen pro dospělé, ale i pro děti. Vystudoval policejní akademii, kriminologii, psychologii a filozofii. Téměř dvacet let pracoval jako vyšetřovatel, a ačkoli je od roku 2013 spisovatelem na plný úvazek, stále udržuje kontakt s oborem. Svou první detektivku, v níž uvedl na scénu kriminalistu Williama Wistinga, napsal v roce 1995. Knihy z této série získaly několik literárních cen.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.