Střepy na via Gemito


Domenico Starnone

Oceňovaný neapolský román nejen pro milovníky Eleny Ferrante

„Paměť je tak záludná, že každá vzpomínka už je prvním stadiem lži.“

Jak se vyrovnat s dětstvím stráveným ve stínu autoritativního a zahořklého otce? V silně autobiografické rodinné kronice jednoho z nejvýznamnějších současných italských spisovatelů ožívá jedinečný genius loci italské Neapole druhé poloviny minulého století.

Složité vztahy, nenaplněné ambice, prokletí průměrnosti, žárlivost – to vše v sugestivním vyprávění, z něhož dýchá syrovost života.

Číst více
499,00 Kč doporučená cena
V prodeji

Rozhovor s překladatelkou Alicí Flemrovou

Rozhovor s překladatelkou Alicí Flemrovou
rozhovory

Na pulty českých knihkupectví před pár týdny dorazil román Střepy na via Gemito od italského spisovatele Domenica Starnoneho. Rodinná kronika se silnými autobiografickými prvky se dočkala českého překladu po více než dvaceti letech od původního vydání. Za tento román byla autorovi udělena nejprestižnější italská cena Premio Strega. Všechny Starnoneho knihy autora do češtiny překládá Alice Flemrová, rozhovor s ní si můžete přečíst níže.

Číst více

detailní informace

Počet stran 432
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 30.05.2022
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,574 kg
Jazyk čeština
Původní název Via Gemito
Původní jazyk italština
Překladatel Alice Flemrová
EAN 9788076623484
Věk od 15
Edice Fleet
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Recenze

lidovky.cz - Neapol se stává klíčovým literárním cent


Neapol se podle všeho stala hlavním městem evropské literatury. Po Geniální přítelkyni Eleny Ferrante a prózách filmového režiséra Paola Sorrentina nyní vyšel česky román Střepy na via Gemito Domenica Starnoneho. Kdo chce pochopit, o čem je řeč, když se mluví o velkém současném románu, má teď možnost.

autor knihy

Domenico Starnone Domenico Starnone

Domenico Starnone


Domenico Starnone je italský spisovatel, scenárista a novinář. Je autorem třinácti románů, za titul Via Gemito (2000) získal italské prestižní literární ocenění Premio Strega. Na motivy jeho knih vzniklo několik filmů, mez jinými La scuola, Denti a Lacci. Jeho ženou je italská překladatelka Anita Raja.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.