A láska samotná


Drago Jančar

Jedna dívka, dva muži na opačné straně barikády a příběh nejedné lásky.

Román o síle lidského ducha na pozadí dramatických historických událostí

Píše se rok 1941 a slovinský Maribor je po okupaci německými vojsky připojen ke Třetí říši a přejmenován na Marburg and der Drau. Sousedi a rodiny jsou od sebe násilně odtrženi a v okolních horách se organizuje hnutí odporu.

Mladá a pohledná Sonja potkává náhodně na ulici starého rodinného známého, který ji kdysi zachránil, když zapadla při lyžování do sněhu. Tehdy mu říkala Ludek, nyní je z něj ale přísný německý důstojník SS Ludwig Mischkolnig, který s ní jedná odměřeně. Sonja má ovšem na srdci něco, s čím by jí mohl pomoci… Co všechno bude za tu službu ochotná obětovat?

Drago Jančar je jeden z nejvýznamnějších současných evropských romanopisců. V knize „A láska samotná“ svým typickým podmanivým stylem zachycuje na osudech obyčejných lidí, jak nelehké je v soukolí dějinných události uhájit svou lásku před nesmyslností zla a ubránit se úpadku lidské důstojnosti.

Číst více
399,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 344
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 04.09.2023
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,428 kg
Jazyk čeština
Původní název In ljubezen tudi
Původní jazyk slovinština
Překladatel Aleš Kozár
EAN 9788076625082
Věk od 15
Edice Fleet
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Drago Jančar Drago Jančar

Drago Jančar


Drago Jančar je světoznámý slovinský autor. Narodil se v Mariboru, kde také vystudoval práva. V současnosti žije v Lublani a živí se jako novinář, dramatik, scenárista a spisovatel na volné noze. Mezi lety 1987 a 1991 působil ve funkci předsedy slovinského PEN klubu, od roku 1995 je mimořádným členem Slovinské akademie věd. Jeho romány, eseje, hry a povídky byly přeloženy do mnoha jazyků a jeho divadelní hry nastudovala řada zahraničních divadel. Získal několik slovinských a mezinárodních ocenění, mimo jiné Prešerenovu cenu za celoživotní dílo (1993), Herderovu cenu za literaturu (2003) a cenu Jeana Améryho za esej (2007). Je také laureátem Evropské ceny za literaturu (2011) a čtyřnásobným držitelem nejvýznamnějšího slovinského literárního ocenění Kersnikovy ceny.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.