Kniha, kterou posypal hvězdný prach


Nora Eckhardtová

Dobrodružný, napínavý i vtipný výlet do historie nakladatelského prostředí

Praha, 1874. Max Alfred, poněkud suchopárný a nerudný majitel malého nakladatelství, se potýká s nedostatkem kvalitního literárního materiálu. Se svým rivalem, pyšným mladým nakladatelem Jonatanem Bartolomějem, se na jednom večírku u bohaté vdovy začnou špičkovat a holedbat, až nakonec pře vyústí v sázku. A ne jen tak ledajakou!

Ač zpočátku míněná z legrace, stává se sázka tím nejdůležitějším v životech obou mužů. A ti jsou pro své prvenství ochotni obětovat téměř cokoli – včetně vlastní střechy nad hlavou. V nečekaném souboji se převaha střídavě přesouvá z jednoho nakladatele na druhého: podvůdky, pikle, zrady a tajnosti. Do zápolení se zapojí i Alfredův asistent Emil, zpovzdálí vše sleduje Alfredova žena Beatrice a Emilova snoubenka Anabela.

Honba za výhrou se ale změní v opravdové drama ve chvíli, kdy se Alfred rozhodne využít exklusivního letu balónem ke zviditelnění své „Knihy, kterou posypal hvězdný prach“.

Příběh nás provede nejen honosnými večírky a salony pražské smetánky, ale i špinavými uličkami a neobvyklým sirotčincem, zúčastníme se honu na lišku, navštívíme podivuhodný podmořský svět, vězení nebo psychiatrickou léčebnu. Děj postupně nabírá obrátky a my čekáme na jediné rozuzlení: Která kniha nakonec zvítězí?

Ilustrace uvnitř knihy: Jan Gemrot.

Číst více
399,00 Kč doporučená cena
V prodeji

Pokřtili jsme Knihu, kterou posypal hvězdný prach

Pokřtili jsme Knihu, kterou posypal hvězdný prach
akce a aktuality

Třináctého září jsme společně pokřtili Knihu, kterou posypal hvězdný prach od Nory Eckhardtové. Po stopách nafukovacích balonků jsme doputovali do bistra Artyčok v pražské Stromovce, kde se nejprve ujal slova kmotr knihy, režisér a herec Jiří Havelka. Následně herec Václav Jiráček přečetl ukázku z knihy a příjemný program jsme zakončili hudebním vstupem Petra Putny. Děkujeme vše, kteří na křest dorazili!

Číst více

detailní informace

Počet stran 336
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 21.08.2023
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,387 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076624931
Věk od 15
Edice WALT
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

autor knihy

Nora Eckhardtová Nora Eckhardtová

Nora Eckhardtová


Nora Eckhardtová se narodila roku 1979 v Praze. Na Vysoké škole ekonomické vystudovala statistiku a filozofii, z čehož v následné kariéře nevyužila vůbec nic. Po mnoho let působila v propagaci pražských artových kin. Poté, co vyšel její debutový román Sen letící želvy, přesunula se na literární pole a pracuje jako externí redaktorka a posudkářka rukopisů. Před několika lety si našla novou zálibu, a to sbírání minerálů. Její fascinace přírodou „vybroušenými“ krystaly vedla k další vášni: tvorbě šperků z drahých kovů.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.