Mimo těžiště


Jorn Lier Horst

Kolegyně je mrtvá a dcera unesena. Pokračování úspěšné série s komisařem Blixem a novinářkou Rammovou.

Kolegyně je mrtvá a dcera unesena. Pokračování úspěšné série s komisařem Alexandrem Blixem a novinářkou Emmou Rammovou.

V poklidném pátečním odpoledni je na prahu svého bytu zavražděna Blixova blízká kolegyně Sofie Kovicová. Vše nasvědčuje tomu, že šlo o promyšlenou likvidaci. Vrah si odnesl i její notebook a spisovou složku s neznámým případem. Celé oddělení se vmžiku pouští do práce a vzápětí přichází další rána – dva muži unesou Blixovu dceru, která se náhodou ocitla ve vrahově blízkosti. Blix je vyloučen z vyšetřování, a tak se rozhodne jednat na vlastní pěst. Emma Rammová je mu však tentokrát spíš přítěží.

JORN LIER HORST (1970) a THOMAS ENGER (1973) píší oba vlastní úspěšné krimi romány, jejichž ústřední hrdinové – vrchní komisař William Wisting a novinář Hennig Juul – jsou čtenářům již dobře známí. Před několika lety se rozhodli spojit síly a psát společnou detektivní sérii.

Číst více
449,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Žánr detektivka
Počet stran 304
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 25.03.2024
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,436 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 3
Původní název Slagside
Původní jazyk norština
Překladatel Daniela Mrázová
EAN 9788076626416
Věk od 15
Edice Thrill
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Jorn Lier Horst Jorn Lier Horst

Jorn Lier Horst


Jorn Lier Horst patří k nejvýznamnějším norským detektivkářům. Věnuje se výhradně žánru krimi a detektivky píše nejen pro dospělé, ale i pro děti. Vystudoval policejní akademii, kriminologii, psychologii a filozofii. Téměř dvacet let pracoval jako vyšetřovatel, a ačkoli je od roku 2013 spisovatelem na plný úvazek, stále udržuje kontakt s oborem. Svou první detektivku, v níž uvedl na scénu kriminalistu Williama Wistinga, napsal v roce 1995. Knihy z této série získaly několik literárních cen.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.