Vyzvědačky bez závoje

Ženy západní i rudé špionáže

Karel Pacner

Fascinující osudy tajných agentek západního i východního bloku

Na fascinující osudy tajných agentek západního i východního bloku navazují i příběhy nejednoznačné éry 21. století. Některé za cenu obrovského osobního rizika pomáhaly své vlasti v době ohrožení, jiné toužily po dobrodružství a snažily se zajistit si pohodlný život. Motivace žen, jež během 20. století působily v tajných službách, byly různé. Jedno ale měly tyto vyzvědačky společné: zanechaly v historii výraznou stopu. Dramatické osudy agentek západu i východu vám poskytnou přehled milníků ve světě špionáže – od bolševické revoluce přes studenou válku až po současnost.

Číst více
499,00 Kč doporučená cena
V prodeji

Dvě milenky okupantů

Dvě milenky okupantů
čítanka

Dvě slavné francouzské ženy se za druhé světové války přátelily s nacisty. Ovšem každá po svém. Jedna, mulatka, která se narodila ve Spojených státech a francouzské občanství získala teprve později, využívala těchto styků k informování odboje. Druhá, rodilá Francouzka, s německými okupanty nejen kolaborovala, ale dokonce pro ně a proti Spojencům pracovala.

Číst více

detailní informace

Počet stran 504
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 23.08.2021
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,641 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076621954
Věk od 18
Edice Hot History
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Recenze

vaseliteratura.cz - Ženy ve službách špionáže


...Jak je u Karla Pacnera zvykem, kniha překypuje informacemi, daty, jmény a není tak úplně jednoduché si ke knize sednout jako k běžné beletrii a přečíst ji na posezení. Už po pár kapitolách je mozek zahlcen natolik, že další údaje přestane přijímat. Vyzvědačky bez závoje se musí dávkovat, aby u nich došlo ke kýženému efektu pobavení a ponaučení....

autor knihy

Karel Pacner Karel Pacner

Karel Pacner


Po absolvování VŠE nastoupil Karel Pacner v roce 1959 do redakce Mladé fronty, kde pracoval až do odchodu do důchodu. Věnoval se popularizaci vědy, zvláště kosmonautiky – v létě 1969 byl jedním ze dvou Čechů, kteří byli osobně přítomni u vypuštění Apolla 11 k Měsíci na mysu Canaveral. Od roku 1990 se rovněž věnuje moderním dějinám a historii špionáže. Napsal 60 knih literatury faktu, například Hledáme kosmické civilizace, Osudové okamžiky Československa, Osudové okamžiky XX. století, Doteky dějin, Géniové XX. století, Velmistři špionáže, Tajný závod o Měsíc, Českoslovenští vyzvědači a další. Dostal několik cen za popularizaci vědy i za knižní tvorbu. Knižní rozhovor s Karlem Pacnerem Psaní jako posedlost vyšel necelý měsíc před autorovou smrtí v roce 2021.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.