Poslední hra


Federico Axat

Někdy můžeme věřit už jen sami sobě – a někdy ani to ne!

Někdy můžeme věřit už jen sami sobě – a někdy ani to ne!

Odvážný psychothriller z Latinské Ameriky

Ted McKay si právě zvedá k hlavě revolver, když v tom se rozezní zvonek u jeho dveří. Ted je úspěšný podnikatel, má krásnou ženu a dvě báječné dcery; koho by napadlo, že je rozhodnutý skoncovat se životem? Jenže zatímco nevítaný host dál zběsile zvoní, objeví Ted na svém stole vzkaz; ačkoli poznává vlastní rukopis, nepamatuje si, že by ta slova sám napsal:

OTEVŘI DVEŘE

JE TO TVÉ POSLEDNÍ VÝCHODISKO

Na prahu stojí cizí muž jménem Lynch, který kupodivu přesně ví, k čemu se Ted chystá, a předloží mu podivný návrh. Pokud na něj Ted přistoupí, nevystaví svou rodinu utrpení, které by jí přinesla jeho sebevražda. Ted se nechá přesvědčit, jenže lístek na stole i nečekaná nabídka jsou jen první tahy v rafinované hře plné manipulace a smrti. Kdosi jej vylákal, aby se vypravil po cestičce z drobečků, které musí sesbírat, než si dá všechno dohromady. Někdo, kdo ho zná až do morku kostí; někdo, kdo ho donutí pochybovat o sobě samém i lidech kolem sebe. Kdo tahá za nitky v pozadí?

Federico Axat (* 1975 v Buenos Aires) je argentinský spisovatel. Svůj první román Benjamín vydal v roce 2010, následovaly dva temné thrillery El aula 19 (Učebna 19) a El pántano de las mariposas (Motýlí bažina). Za své inspirační zdroje označuje především Stephena Kinga a Christophera Nolana. Jeho psychothriller Poslední hra, v níž si od začátku do konce pohrává nejen se svým hrdinou, ale i se čtenáři, vyjde ve 33 zemích a filmová práva zakoupila významná hollywoodská produkční společnost.

Číst více
329,00 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Počet stran 376
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 07.11.2016
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,512 kg
Jazyk čeština
Původní název La última salida
Původní jazyk španělština
Překladatel Vít Kazmar
EAN 9788025905937
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

autor knihy

Federico Axat Federico Axat

Federico Axat


Federico Axat je argentinský spisovatel. Svůj první román Benjamín vydal v roce 2010, následovaly dva temné thrillery El aula 19 a El pántano de las mariposas. Za své inspirační zdroje označuje především Stephena Kinga a Christophera Nolana. Jeho psychothriller Poslední hra, v němž si od začátku do konce pohrává nejen se svým hrdinou, ale i se čtenáři, byl přeložen do několika desítek jazyků.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.