Josefův osud


Josef Lewkowicz

Skutečný příběh lovce nacistů. Vítězná kniha Jewish Literary Awards 2023.

V šestnácti letech se Josef Lewkowicz stal vězněm číslo 85314 a postupně poznal nelidské podmínky v šesti nacistických koncentračních táborech včetně Osvětimi a Mauthausenu. Po konci války zjistil, že je jediným přeživším z původně stopadesátičlenné rodiny. Následně se přidal k vojenské policii a sehrál klíčovou roli při identifikaci vůdců SS. Poznejte jeden z posledních, dosud nevyprávěných příběhů holokaustu. Příběh o nezlomném duchu, neotřesitelné víře a neobyčejné odvaze jednoho muže tváří v tvář zlu.

Josef Lewkowicz žil před vpádem nacistů do svého rodiště v Działoszycích u polského Krakova. Po okupaci strávil tři roky v šesti různých koncentračních táborech. Po válce jezdil křížem krážem po celém Rakousku a Německu coby agent tajných služeb a pátral po ukrytých nacistech. Posléze pracoval jako obchodník s diamanty v Jižní Americe. Dnes je Josefovi devadesát šest let a žije v Jeruzalému.

Michael Calvin je oceňovaný novinář a autor, jehož vlivná díla prozrazují hluboké porozumění tématu a figurují na seznamu nejlépe prodávaných knih listu Sunday Times.

Číst více
499,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 368
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 15.04.2024
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,505 kg
Jazyk čeština
Původní název Survivor
Původní jazyk angličtina
Překladatel Martina Neradová
EAN 9788076626058
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

autor knihy

Josef Lewkowicz Josef Lewkowicz

Josef Lewkowicz


Josef Lewkowicz žil před vpádem nacistů do svého rodiště v Działoszycích u polského Krakova. Po okupaci strávil tři roky v šesti různých koncentračních táborech. Po válce jezdil křížem krážem po celém Rakousku a Německu coby agent tajných služeb a pátral po ukrytých nacistech. Posléze pracoval jako obchodník s diamanty v Jižní Americe. Žije v Jeruzalému.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.