Jan Werich. FILMfárum


Pavel Taussig

Císařův pekař, král Já I. i maršál Göring!

„Milujeme velmi upřímně film. Měli jsme jej rádi mnohem dříve než divadlo a to, co jsme začali dělat na divadle, naučili jsme se jen a jen z filmu.“

Jan Werich byl dle vlastních slov zarputilým kinomolem. Žel, v poválečném čase to nebyla oboustranná láska, u filmu nacházel jen nepatrně příležitostí. Zato nezapomenutelných. A ty jeho filmy, na které se zapomnělo, zase rozhodně patří mezi pozoruhodné – např. ruský film Pád Berlína či Pětadvacátá hodina s Anthony Quinnem. A nelze nepřipomenout zcela výjimečnou filmovou férii Až přijde kocour Vojtěcha Jasného. Renomovaný filmový historik představuje ve své nejnovější knížce Werichovo FILMfárum.

Číst více
299,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Žánr životopis
Počet stran 224
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 11.11.2019
Formát 120x185 mm
Hmotnost 0,362 kg
Jazyk čeština
EAN 9788074739163
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

autor knihy

Pavel Taussig Pavel Taussig

Pavel Taussig


Filmový historik, publicista, scenárista, spisovatel a autor námětu oscarového filmu Kolja Pavel Taussig pochází ze Zábřehu na Moravě. Po maturitě absolvoval Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci a po roce 1989 na této instituci přednášel. Podílel se na tvorbě mnoha pořadů České televize, například Úsměvy českého filmu, Příběhy slavných či Pod křídly Svatováclavské orlice. Své články o české kinematografii a jejích osobnostech publikuje v denním, kulturně společenském i odborném tisku. Je autorem více než desítky knih.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.