Ilustrovaný muž


Ray Bradbury

Příběhy, které se vám zaryjí pod kůži, od mistra v žánru science-fiction

V roce 1951, rok po vydání Marťanské kroniky, vychází sbírka Raye Bradburyho Ilustrovaný muž. Třebaže v pořadí druhá, jde o první autorovu sbírku, jež představila jeho triumfální vypravěčské umění v překvapivých podobách od hororu přes science fiction až po fantasy a poetickou vizi.

Bradbury sbírku volně propojil setkáním s Ilustrovaným mužem, jemuž se na těle odehrávají příběhy, vytetované dávno zmizelou čarodějkou, snad pocházející z jiné planety. Autor do těchto výjevů z celého vesmíru během jediného setkání vhlédl, aby je pak po svém vylíčil. Osmnáct ilustrací, osmnáct příběhů...

„Ilustrovaný muž je milníkem žánru science fiction a jednou z nejdůležitějších sbírek v historii americké povídky.“

- Willis E. McNelly

„Jednou z Bradburyho nejslavnějších povídkových sbírek je Ilustrovaný muž, kde se mluví o muži tetovaném nespočetným množstvím Rayových povídek, ten muž kráčí životem a nese si všechny ty příběhy na zádech. Hlásím se k němu!“

- Joe Hill

Číst více
349,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Žánr sci-fi
Počet stran 272
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 08.05.2017
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,414 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 2
Řady Ray Bradbury
Původní název The Illustrated Man
Původní jazyk angličtina
EAN 9788025906378
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

autor knihy

Ray Bradbury Ray Bradbury

Ray Bradbury


Ray Bradbury se narodil ve Waukeganu v Illinois. Po dokončení střední školy vydával vlastní časopis Futuria Fantasia, do něhož téměř všechny články a povídky psal sám. Záhy se však stal přispěvatelem velkých magazínů, jako byly Esquire, Collier’s či Saturday Evening Post. Jeho sbírky povídek Marťanská kronika a Ilustrovaný muž jsou považovány za klasiku žánru science fiction, ale patří i k milníkům americké literatury dvacátého století. V roce 1953 vyšel román 451 stupňů Fahrenheita, který Bradbury napsal ještě na pronajatém psacím stroji v univerzitní knihovně. Román sklidil ohlas po celém světě, Francois Truffaut podle něj natočil v roce 1966 film. Ray Bradbury byl mnohostranným autorem, psal i knížky pro děti, básně, eseje, divadelní hry a filmové scénáře.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.