Jaromír Štětina


Související akce a aktuality:

Letní čítanka: U kanónu stál

Letní čítanka: U kanónu stál
Nakladatelství KNIHA ZLÍN dlouhodobě nereflektuje ve svém edičním plánu jen nejlepší thrillery ze současné světové literatury, jako jsou například knihy Jo Nesbø, ale mapuje též v edici HOT HISTORY skutečné příběhy se souvztažností k „hot realitě“ které literárně zpracovali zajímaví současní autoři. Mezi ně určitě patří i Jaromír Štětina, který 14 let pracoval jako válečný zpravodaj a dalších 15 let se zabýval válkami jako politik.

Jaromír Štětina u kanónu stál…

Jaromír Štětina u kanónu stál…
rozhovory
Publicista a spisovatel Jaromír Štětina pracoval 14 let jako válečný zpravodaj a dalších 15 let se zabýval válkami jako politik. Ve své nejnovější knize apokryfních povídek s pomyslným podtitulem „o pradávní české nejednotě“ čtenáře provádí českými bitevními poli od vyvraždění Slavníkovců, přes bitvu u Sudoměře, na Bílé hoře a u Hradce Králové až po osmašedesátý. Od dob praotce Čecha nezažila naše země tak dlouhou dobu míru jako za posledních téměř 80 let. Jak dlouho ještě tato doba potrvá? Až mrazivě aktuální kniha, doplněná ilustracemi Myokard, je uvedena obsáhlým rozhovorem s Jaromírem Štětinou s příznačným názvem „Člověk je dějinami vláčen, často i proti své vůli“. Část rozhovoru přinášíme zde:

Kniha rozhovorů a polemik „Pěticípá totalita“

Kniha rozhovorů a polemik „Pěticípá totalita“
rozhovory
Stoleté výročí založení KSČ v květnu 1921 určitě vybízí k tomu, abychom si položili otázky vztahující se k minulosti, současnosti, a i budoucnosti. Nějaké odpovědi je možné nalézt v knize rozhovorů a polemik „Pěticípá totalita“ Část rozhovoru s publicistou, bývalým senátorem a poslancem Evropského parlamentu Jaromírem Štětinou zde dáváme jako ukázku:

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.