Deník L.

(1947–1952)

Christophe Tison

Intimní zpověď Lolity v deníkových zápiscích

Román je deníkem literární hrdinky Lolity, která se nám svěřuje více než půl století poté, co Vladimir Nabokov zveřejnil zpověď jejího únosce. Nejslavnější dospívající dívka v dějinách literatury vypráví o svém road tripu napříč Amerikou padesátých let, o útěcích nevlastnímu otci, touze po pomstě, tajných láskách a dívčích snech.

„Lolita, která vzbudila takovou pozornost díky slavnému dílu Vladimira Nabokova z roku 1955, dnes zaznamenává svůj comeback v knize-zpovědi, v níž se nám dospívající dívka svěřuje naprosto bez obalu. Tison přichází se silným příběhem, vyprávěným syrovými slovy a neobvykle upřímně.“ actualitte.com

„Tison má svůj styl a Lolita za ním v tomto směru v ničem nezaostává. Udělala dobře, že otevřela svůj deník. V čtenáři vyvolává touhu číst ho až do konce.“ Le Canard enchaîné

Číst více
299,00 Kč doporučená cena
V prodeji

Teď má slovo Lolita

Teď má slovo Lolita
čítanka

Některé literární postavy jsou natolik známé, že o jejich existenci většina lidí ví, aniž by kdy četla příslušnou knihu. Jednou z nich je Dolores/Lolita, dvanáctiletá dívka, unesená a zneužívaná nevlastním otcem Humbertem Humbertem. Ačkoli román Vladimira Nabokova z roku 1955 nese jméno hlavní hrdinky, jediným vypravěčem celého příběhu je právě zvrhlý otčím. Lolita nemá vůbec žádný prostor k tomu, aby vyjádřila své myšlenky, pocity a touhy.

Číst více

„Já jsem Lolita“

„Já jsem Lolita“
knižní novinky

Francouzský novinář a spisovatel Christophe Tison se stal v dětství obětí zneužívání ze strany rodinného přítele. Traumatické životní období ho inspirovalo k sepsání Deníku L., v němž se rozhodl dát slovo jedné z nejznámějších literárních postav – Lolitě.

Číst více

detailní informace

Počet stran 176
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 24.05.2021
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,311 kg
Jazyk čeština
Původní název Journal de L.
Původní jazyk francouzština
Překladatel Tomáš Havel
EAN 9788076621480
Věk od 18
Edice Fleet
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

autor knihy

Christophe Tison Christophe Tison

Christophe Tison


Christophe Tison je francouzský novinář a spisovatel. V dětství se stal obětí zneužívání ze strany rodinného přítele, což popsal v knize Il m´aimait (Miloval mne), která se po svém vydání v roce 2004 stala bestsellerem. Kladného přijetí se dočkaly i jeho další tituly, z nichž řada nese autobiografické prvky. Deník L. z roku 2019 je jeho prvním románem přeloženým do češtiny.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.