Hadí listiny


Jessica Cornwellová

Strhující alchymistický thriller plný středověkých odkazů, odehrávající se v temných zákoutích Barcelony.

Strhující alchymistický thriller plný středověkých odkazů, odehrávající se v temných zákoutích Barcelony

Barcelona, léto 2003

Tři ženy někdo rituálně zavraždil. Do kůže jim vyryl podivné symboly a z úst vyřízl jazyk. Inspektor Fabregat si láme hlavu nad iluminovanými dopisy, které mu kdosi zanechává. Je v nich ukryto vrahovo doznání, nebo jen stopy? A zatímco celá Barcelona křepčí ve víru oslav svátku Jana Křtitele, Natalia Hernandezová, herečka a miláček barcelonské veřejnosti, umírá na schodech katedrály. Město žádá spravedlivou odplatu, avšak Fabregat se marně honí za tajemnými symboly, které zdánlivě nevedou nikam.

Barcelona, zima 2014

Vědkyně a zlodějka knih Anna Vercová na Mallorce právě objevila prastaré dopisy. Díky nim Fabregat znovu otevře vyšetřování vraždy Natalie Hernandezové. Anna luští tyto šifry, a také každá barcelonská ulička ji vede dál a dál po stopách vraha. Anna je tak blíže nejen k jeho odhalení, ale i k objevu starověkého rukopisu napsaného jazykem čarodějů a alchymistů: k Hadím listinám.

Tajemné vraždy v ulicích Barcelony, slova vyrytá do kůže obětí, zlověstné dopisy, jejichž význam vyšetřovatelé neznají. Jen jedno je jisté – pachatel uniká a inspektor Fabregat má pocit, že loví jen stín. Pomůže mu s odhalením vražd zlodějka knih Anna Vercová, která právě objevila prastaré dopisy?

Vydejte se na napínavou honbu za tajemstvím starověkého rukopisu napsaného v jazyce čarodějnic a alchymistů.

Jessica Cornwellová se narodila v roce 1986 do početné a umělecky založené rodiny. Otec píše scénáře, bratr učí poezii na Kalifornské univerzitě a i ostatní rodinní příslušníci se věnují umění nebo literatuře. Nejznámější je nejspíše Cornwellové dědeček, spisovatel John le Carré. Jessica Cornwellová studovala angličtinu na Stanfordské univerzitě a poté drama na Autonomní univerzitě v Barceloně. Po studiích zkoušela s katalánskou divadelní společností La Fura dels Baus, načež se přestěhovala do Londýna, kde pracovala jako filmová produkční. Hadí listiny jsou jejím prvním románem. Časopis Observer díky nim zvolil Jessicu Cornwellovou nejlepším debutantem na literárním poli pro rok 2015.

Číst více
99,00 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Počet stran 448
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 12.10.2015
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,521 kg
Jazyk čeština
Původní název Serpents Papers
Původní jazyk angličtina
Překladatel David Petrů
EAN 9788025904305
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.