Muzeum opuštěných tajemství


Oksana Zabužko

Román nejvýznamnější ukrajinské autorky Oksany Zabužko přináší rodinnou historii páru, který svede dohromady stará fotografie několika vojáků UPA (Ukrajinské povstalecké armády). Dvojice je k sobě přitahována paralelními sny, které jako by již prožil někdo jiný. Hlavní hrdinka Daryna chce odkrýt osud pratety svého přítele Adriana. Ta za tajemných okolností zahynula během bojů UPA se sovětskou mocí. Příběh se prolíná s osudy dalších lidí, ať už na konci války, či v současnosti. Paralelní osud Adrianovy tety prožila v současné době i Darynina kamarádka, malířka Vlada.

Jde o přelomovou knihu v historii ukrajinské literatury. Nejedná se ani tak o historii UPA, ale o lidskou paměť, nucené zapomnění, přerušení přirozeného běhu věcí a životů, které sovětská zvůle likvidovala nejen fyzicky – lidskou důstojnost ponižovala tím nejbrutálnějším způsobem. Ukrajinci měli ztratit jakékoli ponětí o existenci vlastní rodiny, vesnice, národa…

Číst více
399,00 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Počet stran 746
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 04.03.2013
Formát 120x195 mm
Hmotnost 0,73 kg
Jazyk čeština
Původní název Muzej pokynutych sekretiv
Překladatel Rita Ida Kindlerová
EAN 9788087162903
Věk od 18
Edice NEEWIT
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.