Stručná historie věčného života


Jaroslav Kalfař

Dystopický román z blízké budoucnosti od autora bestselleru Kosmonaut z Čech

Když se Adéla dozví, že je nevyléčitelně nemocná, upnou se její myšlenky k Tereze – dceři, kterou před čtyřiceti lety hned po porodu opustila. V Česku tak zanechá dospělého syna Romana a vydá se do Spojených států, kde Tereza vyvíjí lék zajišťující nesmrtelnost. Než ale stačí matce pomoci, Adéla za záhadných okolností umírá. Tereza s Romanem se neznají, ale teď musí spojit síly, aby matčiny ostatky vrátili domů. Podaří se jim to i přese všechna nebezpečí technokratické diktatury, v niž se Amerika proměnila?

„Geniální... Kalfař vykresluje mnoho vtipných a mrazivých souvislostí mezi komunistickou tajnou policií z dob studené války a svou představou budoucí fašistické Ameriky... Se sklonem k satiře, břitkému humoru a s přesvědčivými emocemi vybudoval věrohodně děsivý svět.“ Publishers Weekly

Číst více
469,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 352
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 25.09.2023
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,479 kg
Jazyk čeština
Původní název A Brief History of Living Forever
Původní jazyk angličtina
Překladatel Veronika Volhejnová
EAN 9788076625327
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

autor knihy

Jaroslav Kalfař Jaroslav Kalfař

Jaroslav Kalfař


Jaroslav Kalfař se narodil v Praze, ovšem v patnácti letech se odstěhoval za matkou do Ameriky, kde se podle vlastních slov musel naučit anglicky z kreslených seriálů a sitcomů. Vystudoval Newyorskou univerzitu, žije v Brooklynu. Jeho prvotinou je román Kosmonaut z Čech s hlavním hrdinou Jakubem Procházkou.

„Chtěl jsem, aby moje první kniha byla o mém národu a mé zemi,“ řekl Kalfař o svém románu v rozhovoru pro deník The Guardian.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.