Než vystydne káva


Tošikazu Kawaguči

Pokud byste měli možnost vrátit se zpět v minulosti, využili byste ji?

Co byste řekli tomu, kdybyste se mohli vrátit do minulosti, ale jen na chviličku, než vám vystydne káva? V jedné malé kavárně, pojmenované podle známé neapolské písně Funiculi funicula, prý mají místo, které vám to umožní.

Má to ale háček. Můžete se setkat pouze s lidmi, kteří kavárnu již někdy v minulosti navštívili. Ať uděláte cokoliv, přítomnost tím nezměníte. Při pobytu v minulosti se z místa nesmíte vzdálit. Váš čas v minulosti začíná nalitím kávy a končí, když káva vystydne. A tím výčet podivných pravidel nekončí.

Přesto se najdou lidé, kteří, když se o této možnosti doslechnou, se rozhodnou ji využít. Kniha nabízí čtyři příběhy osob, které se o cestu v čase pokusily, a jejich dojemná rozuzlení:

Milenci: příběh ženy, která se rozešla s mužem, za něhož se chtěla vdát

Manželé: příběh muže, ztrácejícího paměť, a jeho ženy, zdravotní sestry

Sestry: příběh ženy, která utekla z domu, a její mladší sestry, která milovala jídlo

Matka a dcera: příběh těhotné ženy, která v kavárně pracuje

Číst více
349,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 192
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 21.03.2022
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,325 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 1
Původní název Before The Coffee Gets Cold
Původní jazyk Japonština
Překladatel Ivona Barešová
EAN 9788076622906
Věk od 15
Edice Fleet
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

autor knihy

Tošikazu Kawaguči Tošikazu Kawaguči

Tošikazu Kawaguči


Japonský spisovatel Tošikazu Kawaguči se narodil v roce 1971 ve městě Ibaraki v prefektuře Ósaka. Původně scénárista a režisér divadelního spolku Sonický hlemýžď (Onsoku katacumuri) stojí v současné době v čele divadelní skupiny 1110 Produce. Mezi jeho nejznámější hry patří COUPLE, Píseň západu slunce (Jújake no uta) a Family time. Román Než vystydne káva (Kóhí ga samenai uči ni), který je autorovou prvotinou, vznikl podle stejnojmenné divadelní hry, jež v podání skupiny 1110 Produce získala v roce 2013 hlavní cenu na 10. ročníku Suginamského divadelního festivalu (Suginami engekisai). Kniha byla nominována na literární cenu japonských knihkupců Hon’ja Taišó 2017. V témže roce na ni autor navázal románem Než pravda vyjde najevo (Kono uso ga barenai uči ni).

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.