Příběh spalovače mrtvol

Dvojportrét Ladislava Fukse

Jan Poláček

Vstupte do světa masek a zrcadel s Ladislavem Fuksem

Na počátku svých pamětí Ladislav Fuks říká: „Nejúplněji jsem obsažen jen a jen ve svých knihách. Bude-li je někdo číst za sto let, nebude ho zajímat, jaký jsem byl já. Pokud ano, tak si mě stvoří z toho, co si přečetl." Tato slova Jana Poláčka přivedla na myšlenku napsat příběh o našem nejzáhadnějším spisovateli druhé poloviny dvacátého století – Příběh spalovače mrtvol – tak, aby oslovil jak ty, kteří ho znali, či alespoň četli některé jeho knihy, tak i ty, co se s ním teprve seznámí. Vycházel přitom z Fuksových memoárů, ze vzpomínek pamětníků, z pozůstalosti v Památníku národního písemnictví. Inspiraci hledal v autorově životě a pronášel je jeho slovy, tak jak jsou zachycena v rozhovorech, a slovy literárních hrdinů jeho děl. Napsal příběh o člověku, který vstoupil do svého díla. Ve druhé části knihy pak čtenářům přibližuje cestu k pramenům svého vyprávění a hledá odpovědi na otázky, které v něm vyvolává znepokojivé Fuksovo dílo.

Číst více
369,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 304
Datum vydání 11.09.2023
Formát 120x185 mm
Hmotnost 0,411 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076625150
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

autor knihy

Jan Poláček Jan Poláček

Jan Poláček


Jan Poláček vystudoval technickou kybernetiku a literární tvorbě se věnuje od konce osmdesátých let. Je autorem řady fantaskních příběhů vyznačujících se tísnivou atmosférou. V roce 2000 získal Cenu Knižního klubu za psychologický román Spánek rozumu plodí nestvůry a dílo Spěšný vlak Ch. 24.12. ocenila v roce 2011 Akademie science fiction fantasy a hororu. V roce 2013 vyšel Příběh Spalovače mrtvol, román věnovaný svérázné osobnosti spisovatele Ladislava Fukse. Jan Poláček napsal také knihu pro děti Soukromý detektiv Matyld – Na stopě sériového vraha. V roce 2016 vyšel jeho román Malostranský ďábel, pojednávající o osobnosti Jiřího Arvéda Smíchovského.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.