Dějiny science fiction v komiksu


Xavier Dollo

Komiks, bez kterého se neobjede žádný milovník sci-fi

Vědecko-fantastický žánr se stal nedílnou součástí literárního kánonu a získal si nespočet čtenářů po celém světě. Věnují se mu specializovaná nakladatelství či periodika a fanoušci sci-fi pořádají pravidelné sjezdy. Kdy to ale celé začalo? Jak se odvíjely dějiny sci-fi od počátků až do 21. století? Kteří významní autoři a autorky ji formovali? Výpravný komiks potěší jak skalní „scifisty“, tak ty, kteří se o žánru zkrátka chtějí dozvědět „něco víc“.

„Ucelené dějiny science fiction převyprávěné vynalézavou komiksovou formou. (…) Čtenáři, kteří propadli záhadám a kouzlům sci-fi, si tento počin zamilují.“ – Publishers Weekly

Z francouzštiny přeložila Vendula Něchajenko.

Číst více
649,00 Kč doporučená cena
V prodeji

Dějiny science fiction v komiksu

Dějiny science fiction v komiksu
knižní novinky

Sci-fi a komiks v jednom? Ideální kombinace! Vědecko-fantastický žánr se stal nedílnou součástí literárního kánonu a získal si nespočet čtenářů po celém světě. O výpravných Dějinách science fiction v komiksu francouzského autora, kritika a redaktora Xaviera Dolla a ilustrátora Djibrila Morissette-Phana se ve svém dnešním blogu rozepsal náš redaktor Jirka.

Číst více

detailní informace

Žánr komiks
sci-fi
Počet stran 216
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 31.10.2022
Formát 195x255 mm
Hmotnost 0,832 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Xavier Dollo
Původní název L'historie de la science fiction
Původní jazyk francouzština
Překladatel Vendula Něchajenko
EAN 9788076624481
Věk od 10
Edice Alterum
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Recenze

reflex.cz - Autor má téma zvládnuté, jen ho trochu převálcovalo


...Autoři českého vydání však bojují srdnatě. Překlad Venduly Něchajenko zasluhuje poklonu, protože v obtížném textu neutonula, a dokonce s spolu s redakcí opatřila puntíkem tituly, které vyšly česky ...

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.