Lips Tullian


Jaroslav Weigel

Příběh nejobávanějšího náčelníka lupičů Lipse Tulliana

Lips Tullian je vyvzdorované dítě. Kája Saudek a scenárista Jaroslav Weigel dokázali najít skulinu v tuhém normalizačním odporu vůči komiksu a vdechli život postavě, která personifikovala dobrodružné sny generace kluků narozených na přelomu 50. a 60. let. A nejen to, díky nadsázce a dobromyslné ironií oslovil seriál o Lipsu Tullianovi také čtenáře, kteří už odrostli Vinnetouovi a Černému Tulipánovi. Sám Kája Saudek sice ke svému novému hrdinovi musel zpočátku optimální vztah hledat, protože byl žánrově poměrně vzdálený jeho dosavadní tvorbě, nicméně během krátké doby se autor a jeho postava zcela ztotožnili. Po zákazu komiksu Lips Tullian jej pak Saudek jako nepolapitelného mistra převleků potají umisťoval do dalších seriálů i ilustrací a v lepších časech se k němu opakovaně vrátil také v nových komiksech.

V knize najdete kompletní seriál, který vycházel v Mladém světě v roce 1972, dále nedokončený seriál Černý Filip a zasvěcený doslov Tomáše Prokůpka.

Číst více
599,00 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Počet stran 128
Datum vydání 11.10.2010
Formát 290x340 mm
Hmotnost 1,3 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Kája Saudek
EAN 9788025900291
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.