Koronavirová pandemie den za dnem v unikátní dokumentární knize

Koronavirus uvrhl společnost do krize, jaká v moderních dějinách nemá obdoby: miliardy lidí se ocitly v karanténě, desítky milionu se nakazily, statisíce zemřely. Tohle je příběh pandemie, jak ho ještě nikdo nevyprávěl.

Co během zasedání české vlády ovlivňovalo rozhodování o životech milionů lidí? Kdo je muž, jehož predikce vývoje nákazy rozhýbala tuzemské úřady k razantnímu postupu? A jak pod vedením českého vědce probíhal vývoj přelomového léku remdesivir?

Dvojice zkušených novinářů vás prostřednictvím příběhu zdravotníků, pacientů i vrcholných politiků vezme za kulisy událostí, které převrátily Česko i svět vzhůru nohama.

Číst více
399,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 464
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 19.10.2020
Formát 170x240 mm
Hmotnost 1,215 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076620476
Věk od 15
Edice IN
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

autor knihy

Michal Kubal Michal Kubal

Michal Kubal


Reportér a moderátor, vedoucí redaktor zahraničního zpravodajství České televize. V ČT působí od roku 1997. Přinášel zpravodajství z desítek zemí světa, především z krizových oblastí – od konce devadesátých let točil reportáže během krizí v Bosně nebo Kosovu. Po 11. září působil v Pákistánu a Afghánistánu, v roce 2003 během války v Zálivu v Iráku, kam se vracel i v následujících letech. V letech 2008–12 byl stálým zpravodajem ČT v USA. Od ledna 2016 moderuje hlavní zpravodajský pořad ČT Události a v posledních letech i Události, komentáře. Je nositelem Ceny Ferdinanda Peroutky.

Zobrazit profil autora
Vojtěch Gibiš Vojtěch Gibiš

Vojtěch Gibiš


Vojtěch Gibiš se narodil v Praze v roce 1979. S psaním začal na sportovních webech v roce 2004. Od roku 2008 strávil necelých sedm let v Lidových novinách jako reportér, editor a šéfeditor sportu. Tři roky pak dělal šéfeditora Lidovky.cz. Od roku 2018 pracuje v Televizi Seznam jako editor zpravodajství a publicistiky. O pandemii koronaviru psal od 20. ledna 2020 prakticky denně.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.