Merde po evropsku (brož.)


Stephen Clarke

Vydání doplněné o zbrusu novou pobrexitovou kapitolu!

Nový humoristický román z oblíbené série Merde!

Jeden Brit v Bruselu. Dvě Francouzky. A opravdu velká kupa merde.

Merde je zpátky a tentokrát si Stephen Clarke vzal na mušku svého britského ostrovtipu opravdu velké zvíře – byrokratický aparát Evropské unie.

Vážně ti cvoci z Bruselu chtějí postavit mimo zákon bingo, dudy a slaninové chipsy?! A skutečně inkoust na bankovkách eura způsobuje u mužů impotenci?! Ale kdeže. Ovšem nelze popřít, že instituce Evropské unie mají četné mouchy. A hrozí, že jich ještě přibude, protože se do Bruselu právě vydal také Angličan Paul West, aby byl k ruce francouzské poslankyni Evropského parlamentu. Na vlastní oči se tak může přesvědčit, jaký je to neskutečný blázinec. A spolu s tím, jak se kvapem blíží referendum, v němž bude celá Británie hlasovat o setrvání v EU, má Paul West dokonce příležitost sám zasáhnout do jeho výsledků. Jenže napřed se musí rozhodnout: je lepší nepřítel, kterého už známe, nebo riskovat brexit? A dobře ví, že ho rozhodnutí může stát mnohem víc než jen příjemný europlat. Nové vydání je doplňěno o zbrusu novou pobrexitovou kapitolu. Přeložil Richard Podaný.

Stephen Clarke (1958) je britský novinář a spisovatel žijící v Paříži. Jeho první román z roku 2004 (česky jako Merde! Rok v Paříži) se stal světovým bestsellerem. Merde po evropsku je už šestým pokračováním této oblíbené humoristické řady. V mezičase napsal mimo jiné ironickou příručku Tak pravil hlemýžď (č. 2011), netradiční průvodce po městě lásky Odhalená Paříž. Tajný život města (č. 2012) a kuriózní životopis anglického krále Eduarda VII. Jeho Veličenstvo Bertie (č. 2014). Podrobnosti o jeho práci jsou dostupné na adrese www.stephenclarkewriter.com.

Číst více
59,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 336
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 18.06.2018
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,369 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 6
Řady Merde
Původní název Merde in Europe
Původní jazyk angličtina
Překladatel Richard Podaný
EAN 9788025909225
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

autor knihy

Stephen Clarke Stephen Clarke

Stephen Clarke


Stephen Clarke (1958) je britský novinář a spisovatel žijící v Paříži. Jeho první román Merde! Rok v Paříži se stal světovým bestsellerem a dočkal se několika pokračování. Dále Clarke napsal mimo jiné ironickou příručku Tak pravil hlemýžď, netradičního průvodce po městě lásky Obnažená Paříž: Tajný život města a kuriózní životopis anglického krále Eduarda VII. Jeho Veličenstvo Bertie.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.