Tak akorát

Krátké vyprávění téměř o všem

Jostein Gaarder

Dojemný a pravdivý příběh o tom, co je v životě důležité a jak se vyrovnat s tím, že na tomto světě nebudeme věčně.

První den na univerzitě potkává Albert u automatu na kávu dívku Eirin. Po třiceti sedmi letech spokojeného společného života obdrží Albert neblahou zprávu, se kterou se musí vyrovnat. Eirin zrovna není doma, a tak Albert impulzivně odjede na chatu u jezírka, kde se během 24 hodin pokusí sepsat příběh svého života. Je spousta věcí, které musí pochopit. A je jedno důležité rozhodnutí, které během toho jednoho dne musí učinit.

Dojemný a pravdivý příběh o tom, co je v životě důležité a jak se vyrovnat s tím, že na tomto světě nebudeme věčně.

Jostein Gaarder (* 1952) je norský spisovatel. Napsal řadu knížek pro děti a mládež, nejznámější je ale díky románu Sofiin svět, v němž v podobě poutavého příběhu pro děti zpracoval dějiny filozofie. Gaarder pochází z učitelské rodiny. Vystudoval skandinávské jazyky a teologii na univerzitě v Oslu a v letech 1981–1991 vyučoval filozofii a literaturu na vysoké škole v Bergenu. Po obrovském úspěchu Sofiina světa z roku 1981 (česky poprvé 1995) se mohl naplno věnovat psaní. Ve svém prvním románu pro dospělé Loutkář z roku 2016 o lingvistovi Jakopovi, který těžko hledá cestu k jiným lidem, Gaarder zužitkoval svou vášeň po etymologii. Mimoto se zasazuje o podporu lidských práv a ekologie. Jeho knihy jsou přeloženy do více než padesáti jazyků.

Číst více
229,00 Kč doporučená cena
V prodeji

další tituly z řady "Jostein Gaarder"

detailní informace

Počet stran 104
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 21.10.2019
Formát 120x185 mm
Hmotnost 0,214 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 2
Původní název Akkurat passe
Původní jazyk norština
Překladatel Jarka Vrbová
EAN 9788074739033
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

autor knihy

Jostein Gaarder Jostein Gaarder

Jostein Gaarder


Jeden z nejznámějších norských spisovatelů má na svém kontě knihy převážně pro děti a mládež. Studoval skandinávské jazyky a teologii na univerzitě v Oslu a v letech 1981–1991 vyučoval filosofii a literaturu na vysoké škole v Bergenu. Kniha Sofiin svět, román o dějinách filosofie, autora proslavila a stala se světovým bestsellerem. Po úspěchu Sofiina světa přestal Gaarder učit a začal se naplno věnovat psaní knih. V roce 2017 vyšel česky jeho román Loutkář. Gaarderovy knihy jsou přeloženy do více než padesáti jazyků.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.