Hodina vlků


Ingmar Bergman

Čtyři povídky fenomenálního režiséra poprvé v českém překladu

Čtyři filmové povídky Ingmara Bergmana zahrnuté v tomto svazku vycházejí z jeho stejnojmenných filmů. První tři, které vznikly v letech 1968-1969, tvoří tzv. ostrovní trilogii: všechny byly natočeny na ostrůvku Farö, kde slavný režisér strávil podstatnou část života, a v ostrovním prostředí se i odehrávají. Ve všech třech povídkách stojí v centru autorovy pozornosti partnerské vztahy, což platí i o titulu Ze života loutek (1980), považovaném za svého druhu pendant ke Scénám z manželského života.

Číst více
349,00 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Žánr povídka
Počet stran 232
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 08.10.2018
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,405 kg
Jazyk čeština
Původní název Ur marionetternas liv, En passion, Vargtimmen, Skammen
Původní jazyk švédština
Překladatel Zbyněk Černík
EAN 9788074736971
Věk od 18
Edice Fleet
Typ Kniha
Vazba kombinovaný potah s plátěným hřbetem

autor knihy

Ingmar Bergman Ingmar Bergman

Ingmar Bergman


Světoznámý filmový a divadelní režisér, spisovatel a dramatik, jeden z nejvýznamnějších filmařů 20. století. Natočil více než čtyřicet snímků a k většině z nich sám napsal scénář. Mezi nejznámější patří Sedmá pečeť (1957), Lesní jahody (1957), Mlčení (1963), Scény z manželského života (1974). Častým námětem jeho filmů jsou traumata z dětství, krize partnerských dvojic, existenciální otázky, smrt, osamění, pravda a víra. Řada jeho filmů se dočkala divadelního zpracování i knižní podoby. V jeho díle nachází stále mnoho předních filmových tvůrců inspiraci a i díky tomu Bergman patří k nejhranějším a nejpublikovanějším švédským autorům 20. století.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.