Lze bezmezně věřit těm, které milujeme?

Joanna a Alistair cestují se svým devítitýdenním synem Noahem do Austrálie, protože Alistair se potřebuje dostavit k soudu – usiluje o opatrovnictví své čtrnáctileté dcery Chloe z prvního manželství. Věří v úspěch své mise, má totiž v rukávu trumf – jeho bývalá žena má problémy s alkoholem. Tedy tak to vidí on. Malý Noah si evidentně let příliš neužívá, je podrážděný a k neutišení. Joanna si se situací neví rady, i ona je podrážděná, dá se říci na pokraji nervového zhroucení. A palubnímu personálu i některým cestujícím začíná docházet trpělivost. Atmosféra houstne, průšvih visí ve vzduchu. Spisovatelka Helen FitzGeraldová bravurně stupňuje napětí hned na úvodních stránkách knihy.

Když letadlo konečně po mnohahodinovém letu přistane a čtenář si myslí, že si může na chvíli vydechnout, je mu dáno poznat, že se mýlí.

V pronajatém autě směřují Alistair a Joanna, s Noahem na zadním sedadle, do Geelongu, aby ukázali vnoučka babičce a užili si i vysněnou dovolenou. Australská mise se však znovu nečekaně komplikuje a čtenář se stává svědkem nejen policejního pátrání po zmizelém novorozenci a mediální hysterie, kterou případ vyvolá, ale také proměny, jíž pod tlakem extrémních okolností prochází vztah jeho rodičů.

Číst více
289,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Žánr thriller
Počet stran 276
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 04.09.2017
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,42 kg
Jazyk čeština
Původní název The Cry
Původní jazyk angličtina
EAN 9788074735875
Věk od 15
Edice Thrill
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Helen Fitzgeraldová Helen Fitzgeraldová

Helen Fitzgeraldová


Pochází ze třinácti dětí, vyrostla v australském státě Victoria, dnes žije v Glasgow. Pracovala jako sociální pracovnice u kriminální policie. Je autorkou úspěšných thrillerů pro dospělé i mládež, z nichž největšího věhlasu dosáhly romány Smrtelně krásná, Poslední doznání, Dárce nebo Virál. Román Pláč se dostal do nominace na ceny Not the Booker Prize deníku Guardian a Theakston´s Old Peculier Crime Novel of the Year, udělovanou nejlepším britským autorům v žánru krimi.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.