Záhada mořského dna


Jorn Lier Horst

Severská detektivka pro děti od bestselerového autora, bývalého kriminalisty. Třetí díl ze série CLUE.

Klapka! Akce! Ve Škunerové zátoce se natáčí thriller. V penzionu Perla se ubytoval filmový štáb a nedaleká pláž se hemží herci a kameramany. Brzy se ale ukáže, že zdaleka ne všichni z hostů si přejí být zachyceni kamerami...

Natáčení akčních scén se jako komparz účastní také Cecílie, Leo a Une. Dokonce i pes Egon dostal svou první filmovou roli. Nad zátokou se vznáší helikoptéra, mezi skalisky probíhá divoká honička na člunech a pyrotechnici připravují velkolepou explozi. Rozvíření vod v zálivu způsobí, že mořské dno vydá děsivé tajemství – na hladinu vyplave bota. Bota s pahýlem lidské nohy. Tři kamarádi se rozhodnou najít odpověď na mrazivou otázku: Co se skrývá na mořském dně? Pomůže jim při pátrání poučka Starouše Tima o zlaté střední cestě?

Ve třetí části napínavé série CLUE, určené pro mladé čtenáře ve věku 10–14 let, není nouze o napětí. Nebude chybět dobrodružné potápění, pěkný balík peněz ani vyřizování starých účtů. A aby toho nebylo málo, o další krůček se přiblížíme i k vyřešení záhady, co se loni v létě stalo s Cecíliinou maminkou.

Číst více
179,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 128
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 21.05.2018
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,271 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 3
Řady CLUE
Původní název Undervannsgaten
Původní jazyk norština
Překladatel Pavla Nejedlá
EAN 9788074736674
Věk od 10
Edice Trix
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Jorn Lier Horst Jorn Lier Horst

Jorn Lier Horst


Jorn Lier Horst patří k nejvýznamnějším norským detektivkářům. Věnuje se výhradně žánru krimi a detektivky píše nejen pro dospělé, ale i pro děti. Vystudoval policejní akademii, kriminologii, psychologii a filozofii. Téměř dvacet let pracoval jako vyšetřovatel, a ačkoli je od roku 2013 spisovatelem na plný úvazek, stále udržuje kontakt s oborem. Svou první detektivku, v níž uvedl na scénu kriminalistu Williama Wistinga, napsal v roce 1995. Knihy z této série získaly několik literárních cen.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.