Simon Mawer


Simon Mawer je úspěšný britský autor, který si navzdory tomu, že svou prvotinu vydal poněkud neobvykle až na prahu čtyřicítky, již získal svými romány popularitu mezi čtenáři i přízeň literární kritiky jak v Evropě, tak v Americe. V češtině vyšlo několik jeho románů, největší úspěch u českých čtenářů sklidil Skleněný pokoj, který byl nominován i na prestižní Man Bookerovu cenu.

Související akce a aktuality:

Mawer stvořil postavy z koster matričních záznamů

Mawer stvořil postavy z koster matričních záznamů
rozhovory
Ačkoliv nejnovější román Simona Mawera Anatomie rodu pojednává o autorových vzdálených předcích, ve skutečnosti je o nemožnosti striktně oddělit fikci od faktografie. Pro romanopisce takový tvůrčí proces představuje řadu příležitostí i překážek. Proč v centru Mawerovy zatím poslední knihy stojí (opět) dvě výrazné ženy, s kým ze svých hrdinů by se rád osobně potkal, o čem bude jeho další kniha – a proč nebude o brexitu? Na to britský spisovatel odpovídá  v rozhovoru, který s ním vedl překladatel Lukáš Novák.

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.