Otázka viny


Jorn Lier Horst

Odsouzený vrah. Anonymní dopisy. Nebezpečná hra, ve které jde o všechno.

William Wisting si od zločinu neodpočine ani během dovolené. Když mu přijde anonym odkazující na dávno vyřešenou vraždu sedmnáctileté dívky, rozhodne se případ přezkoumat. Zdá se, že něco nesedí… a další dopisy to potvrdí. Vrchního komisaře se zmocňuje nepříjemný pocit, že s ním tajemný pisatel manipuluje jako s loutkou. Podaří se mu odhalit jeho identitu a motiv? A co když vše souvisí i se současným zmizením další mladé ženy? Pravda je zahalená v mlze iluzí – Wisting ji však hodlá najít za každou cenu.

Číst více
449,00 Kč doporučená cena
V prodeji

Z policisty spisovatelem

Z policisty spisovatelem
čítanka

Pokud byste se čtenářů v Norsku zeptali na pět nejvýznamnějších norských autorů detektivek, jen v málokterém seznamu by chyběl Jørn Lier Horst, bývalý policejní vyšetřovatel, z něhož se stal spisovatel na plný úvazek. Nejen o jeho nové knize Otázka viny se dočtete v našem dnešním blogu.

Číst více

detailní informace

Žánr detektivka
Počet stran 376
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 29.05.2023
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,49 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 15
Původní název Sak 1569
Původní jazyk norština
EAN 9788076624870
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Jorn Lier Horst Jorn Lier Horst

Jorn Lier Horst


Jorn Lier Horst patří k nejvýznamnějším norským detektivkářům. Věnuje se výhradně žánru krimi a detektivky píše nejen pro dospělé, ale i pro děti. Vystudoval policejní akademii, kriminologii, psychologii a filozofii. Téměř dvacet let pracoval jako vyšetřovatel, a ačkoli je od roku 2013 spisovatelem na plný úvazek, stále udržuje kontakt s oborem. Svou první detektivku, v níž uvedl na scénu kriminalistu Williama Wistinga, napsal v roce 1995. Knihy z této série získaly několik literárních cen.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.