Na dně


Jorn Lier Horst

Detektivka psaná detektivem. Další díl série s vrchním komisařem Williamem Wistingem.

Během jediného letního týdne vyplaví moře na pláž poblíž Stavern postupně čtyři levá chodidla obutá v teniskách. Místní policie čelí záhadě: Kde jsou těla, k nimž nohy původně patřily? Kdo je takto znetvořil a proč? A je možné, že jde o tři důchodce a psychicky nemocnou ženu, kteří jsou od podzimu pohřešováni? Wisting si neví rady a situaci mu nijak neulehčí ani příjezd jeho dcery, která se rozhodla napsat reportáž o tom, jak lidem odsouzeným k dlouholetému vězení za těžké zločiny změnil pobyt za mřížemi život. Policejní i novinářská práce se opět nečekaně protnou ve chvíli, kdy vyjdou najevo dlouho utajované skutečnosti, které ze dna na povrch vůbec vyplout neměly.

Číst více
349,00 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Žánr detektivka
Počet stran 304
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 15.04.2019
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,424 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 6
Původní název Bunnfall
Původní jazyk norština
EAN 9788074737718
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Jorn Lier Horst Jorn Lier Horst

Jorn Lier Horst


Jorn Lier Horst patří k nejvýznamnějším norským detektivkářům. Věnuje se výhradně žánru krimi a detektivky píše nejen pro dospělé, ale i pro děti. Vystudoval policejní akademii, kriminologii, psychologii a filozofii. Téměř dvacet let pracoval jako vyšetřovatel, a ačkoli je od roku 2013 spisovatelem na plný úvazek, stále udržuje kontakt s oborem. Svou první detektivku, v níž uvedl na scénu kriminalistu Williama Wistinga, napsal v roce 1995. Knihy z této série získaly několik literárních cen.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.