Katharinina šifra

William Wisting

Jorn Lier Horst

Když někdo zmizí beze stopy, je to záhada sama o sobě. Ale co když po sobě zmizelý zanechá něco, co onu záhadu ještě umocní?

William Wisting jako každý rok přijíždí k domu Martina Haugena, odkud před čtyřiadvaceti lety beze stopy zmizela Haugenova manželka Katharina. Zůstal po ní jen papírek se záhadnými číslicemi a sbalený kufr. Případ se nikdy nepodařilo vyřešit – Katharina se nenašla živá ani mrtvá, Martin Haugen měl solidní alibi a ani jiné stopy nikam nevedly. Vztah mezi Wistingem a Haugenem se během dlouhého vyšetřování vyvinul v přátelství, a tak Wisting Haugena v den Katharinina zmizení vždycky navštěvuje. Jenže tentokrát nikdo neotevírá, dům je zamčený a Haugenův telefon mlčí. Téhož dne navštíví Wistinga na stanici mladší kolega, kriminalista Adrian Stiller z Kriposu, který má na starosti vyšetřování policejních pomníčků a přichází proto, že případ Kathariny Haugenové souvisí s jiným podivným zmizením. Přestože si oba vyšetřovatelé příliš nepadnou do oka, nezbývá jim než spolupracovat a pokusit se obě záhady vyřešit.

Číst více
369,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Žánr thriller
Počet stran 376
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 17.02.2020
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,525 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 12
Původní název Katharina-koden
Původní jazyk norština
EAN 9788074739675
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Jorn Lier Horst Jorn Lier Horst

Jorn Lier Horst


Jorn Lier Horst patří k nejvýznamnějším norským detektivkářům. Věnuje se výhradně žánru krimi a detektivky píše nejen pro dospělé, ale i pro děti. Vystudoval policejní akademii, kriminologii, psychologii a filozofii. Téměř dvacet let pracoval jako vyšetřovatel, a ačkoli je od roku 2013 spisovatelem na plný úvazek, stále udržuje kontakt s oborem. Svou první detektivku, v níž uvedl na scénu kriminalistu Williama Wistinga, napsal v roce 1995. Knihy z této série získaly několik literárních cen.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.