Doktor Proktor a velká loupež zlata (4)


Jo Nesbo

Další neuvěřitelná a ještě bláznivější dobrodružství Bulíka, Lízy a jejich kumpána doktora Proktora

Na neohrožený trojlístek se tentokrát obrátí s prosbou o pomoc samotný norský král. Jako praví vlastenci se bez váhání vydávají inkognito do Británie, aby zachránili své domovské Norsko před mezinárodní ostudou a zřejmě i neodvratitelnou hospodářskou krizí. Někdo totiž ukradl norský národní poklad. Bulík jako by se převtělil v Sherlocka Holmese a jeho detektivní postupy si nezadají s triky nejslavnějšího agenta světa. Znamenitě mu v tom pomohou Proktorovy vynálezy. A Líze se splní přání být pro jednou namísto Bulíka středem pozornosti, ale že ji u obrazovek bude sledovat celý svět, o tom se jí ani nesnilo.

Text doprovází ilustrace předního norského ilustrátora Pera Dybviga.

JO NESBO

Jo Nesbo je norský spisovatel a hudebník, původním vzděláním ekonom a finanční analytik. Je autorem úspěšné detektivní série započaté v roce 2013 románem Netopýr, v níž vystupuje svérázný kriminalista Harry Hole. Série Nesbomu přinesla obrovský úspěch, obdržel za ni několik ocenění. Mimo série s Harry Holem ale píše například i knihy pro děti. Jeho dílo bylo přeloženo do více než třiceti jazyků a vychází ve více než stovce zemí.

Číst více
349,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 240
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 16.09.2021
Formát 145x210 mm
Hmotnost 0,405 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 4
Původní název Doktor Proktor och den stora guldkuppen
Původní jazyk norština
Překladatel Eva Dohnálková
EAN 9788076621978
Věk od 10
Edice Trix
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

autor knihy

Jo Nesbo Jo Nesbo

Jo Nesbo


Jo Nesbo je světoznámý norský spisovatel a hudebník, proslul zvláště sérií kriminálních románů s vrchním komisařem Harrym Holem, z nichž první vyšel již v roce 1997. Píše ale také thrillery, povídky či knihy pro děti, v nichž jako hlavní postava vystupuje potrhlý vynálezce doktor Proktor. Za svou tvorbu získal řadu domácích i zahraničních literárních ocenění. Jeho knihy se dočkaly překladu do více než padesáti jazyků a celosvětově se jich prodalo již přes 55 milionů.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.