Má temná Vanessa


Kate Elizabeth Russell

Láska, nebo manipulace? Kniha, která otřese (nejen) rokem 2020.

Strhující debut výjimečně talentované autorky popisující vztah mezi předčasně vyspělou, přesto neuvěřitelně naivní dospívající dívkou a jejím uhrančivým, avšak zrůdně manipulativním profesorem.

2000. Chytrá a ambiciózní Vanessa Wyeová, stipendistka prestižní internátní střední školy Browick, podlehne kouzlu dvaačtyřicetiletého profesora angličtiny Jacoba Stranea a zažije s ním několikaměsíční intenzivní románek.

2017. Ve stínu množících se nařčení ze sexuálního obtěžování v rámci kampaně MeToo přichází den zúčtování. Jacob Strane je obviněn jednou z bývalých studentek a ta se při té příležitosti obrací i na Vanessu jakožto na možnou spojenkyni. Vanessa stojí před skutečnou Sofiinou volbou: může dál mlčet a namlouvat si, že se na zakázaném svazku kdysi před lety podílela stejnou měrou jako dospělý učitel, nebo si poprvé v životě přiznat, že byla zneužívána, a přehodnotit celý svůj dosavadní život. Dokáže však Vanessa zradit první lásku, muže, který měl na její dospívání tak obrovský vliv a který dodnes hraje v jejím životě zcela zásadní roli? Je možné, že by týž muž, kterého jako dospívající Lolitka se zrzavými culíky tolik milovala – a který přísahal, že bude navěky zbožňovat jen ji – byl nakonec úplně někým jiným a ona se v něm tolik mýlila?

Číst více
399,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 408
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 07.09.2020
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,542 kg
Jazyk čeština
Původní název My Dark Vanessa
Původní jazyk angličtina
Překladatel Markéta Musilová
EAN 9788076620261
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

Recenze

kniznipristaviste.blogspot.com - Recenze – Má temná Vanessa


„Nejedná se o žádné jemné čtivo, ale o silný literární zážitek.“

autor knihy

Kate Elizabeth Russell Kate Elizabeth Russell

Kate Elizabeth Russell


Kate Elizabeth Russellová se narodila a vyrostla ve východním Maine. Promovala na University of Indiana a posléze získala i titul Ph.D. na University of Kansas. Má temná Vanessa (My Dark Vanessa, 2020) je její prvotina.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.