Severský bestiář


Andrea Lundgrenová

Šest podobenství o nečekaných proměnách, po nichž mnozí touží.

Severské podivno ve své nejryzejší podobě.

V temných severských hvozdech se toulají všelijaká stvoření, ale jaké je z nordické fauny to nejpodivuhodnější? Liška, štika, kavka nebo kokršpaněl?

Velmi jemně kalibrované příběhy se pohybují mezi temnotou a světlem, nocí a dnem, realitou a snem, ale i lesem a městem, světem zvířat a lidí. Autorka vytváří magicko-realistický vesmír, v němž se může stát ledacos, a sotva to lze vysvětlit nebo tomu porozumět.

Skrytá přání a touhy po životním obratu, posunu či absolutní proměně jsou témata věčná jako slovo samo – nezapomenutelným způsobem je zpracoval Ovidius, výstižně je zachycují středověké bajky, existenciální úzkostí je zahustil Franz Kafka. Téma metamorfózy u Andrey Lundgrenové je v mnoha ohledech věčné, ale také velmi aktuální – na povrch totiž vyvěrají mimo jiné i palčivé ekologické otázky současnosti.

ANDREA LUNDGRENOVÁ

Švédská spisovatelka a literární kritička se narodila roku 1986 ve městě Boden na dalekém severu. Je autorkou dvou románů (I tunga vintrars mage, 2010; Glupahungern, 2014) a souboru povídek Severský bestiář (Nordisk fauna, 2018), za nějž získala řadu cen a nominací.

Číst více
269,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 192
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 16.09.2019
Formát 130x185 mm
Hmotnost 0,35 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Martin Kaiser
Původní název Nordisk fauna
Původní jazyk švédština
Překladatel Petra Hesová
EAN 9788074738739
Věk od 15
Edice Fleet
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.