Náklaďáky Volvo


Erlend Loe

Vtipný a lehce absurdní román o tom, kam v životě může vést píle a zodpovědnost

Do värmlandské krajiny přichází muž. Jmenuje se Doppler. Andreas Doppler. Je to Nor. Má s sebou ročního losa Bonga. A syna Greguse. Los kráčí v jeho stopách po stezičce a syn spí na potahu taženém losem. Ačkoli je pozdě večer, nic nenasvědčuje tomu, že by Doppler brzy hodlal někde složit hlavu.

Co dělá ve švédských lesích?

Těžko říct.

Možná mu bylo Norsko příliš těsné a potřeboval se trochu porozhlédnout po světě. Rozhodl se opustit oslavu, zatímco ostatní se u stolu ještě bujaře veselili. Brzy se bude podávat káva a doutníky, ale Doppler se zvedl a šel.

Cosi hledá. Hledá dobré lidi. Hledá souvislosti a spořádanost.

Náklaďáky Volvo jsou pokračováním úspěšného románu Doppler a líčí osudy stejného hlavního hrdiny a stejného losa na cestě Värmlandem. Doppler se tu setkává se skautem, který prospal venku dvacet pět tisíc nocí, a se stařenkou holdující marihuaně, která chce změnit svět. I tento Loeův román nabízí velkolepou rozpustilou zábavu, v níž specifický loeovský tón souzní s úsměvným naivismem a melancholickou závažností.

Číst více
249,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 232
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 12.06.2017
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,391 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 2
Řady Doppler
Původní název Volvo Lastvagnar
Původní jazyk norština
EAN 9788074735264
Věk od 15
Edice Fleet
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

autor knihy

Erlend Loe Erlend Loe

Erlend Loe


Loe bývá označován za nejvýznamnějšího představitele tzv. nového naivismu, směru, který se objevil v norské literatuře v posledním desetiletí dvacátého století jako reakce na přeestetizování literatury. Je jednou z nejvýraznějších osobností současné norské literární scény. Vekou oblibu mezi čtenáři mu vynesla jeho trilogie o Dopplerovi. Autor za svou tvorbu obdržel řadu prestižních ocenění.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.