Doppler


Erlend Loe

Lehce absurdní příběh o soukromém protestu proti společnosti a proti tomu, co se v ní považuje za správné.

Doppler je úspěšný, spořádaný a pilný muž. Má manželku, dvě děti, hezký dům a dobrou práci, do níž každé ráno jezdí volvem. Jednoho dne však při cyklistickém výletě do přírody spadne z kola, a jak tak leží v lese na zemi, zaplaví ho klid a mír, jaký už dlouho nezažil. Ty tam jsou starosti s plánovanou rekonstrukcí koupelny, ty tam jsou přihlouplé dětské pořady, které si jeho syn pouští stále dokola, ty tam jsou všechny povinnosti.

Doppler v důsledku tohoto zážitku usoudí, že svůj život musí radikálně změnit. Opustí proto dosavadní pohodlnou existenci i rodinu a rozhodne se odejít z města do lesů v okolí Osla. Společnost mu zde dělá losí mládě Bongo, jehož matku zabil, aby ve svém novém domově nezemřel hladem. Ke spokojenosti mu chybí už jen nízkotučné mléko...

Doppler je absurdní i vtipný příběh o lidské osamělosti, o soukromém protestu proti společnosti, proti bezduchému konzumu, proti tomu, co se považuje za správné.

Číst více
249,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 168
Datum vydání 10.04.2017
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,305 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 1
Řady Doppler
Původní název Doppler
EAN 9788074735233
Věk od 18
Edice Fleet
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

autor knihy

Erlend Loe Erlend Loe

Erlend Loe


Loe bývá označován za nejvýznamnějšího představitele tzv. nového naivismu, směru, který se objevil v norské literatuře v posledním desetiletí dvacátého století jako reakce na přeestetizování literatury. Je jednou z nejvýraznějších osobností současné norské literární scény. Vekou oblibu mezi čtenáři mu vynesla jeho trilogie o Dopplerovi. Autor za svou tvorbu obdržel řadu prestižních ocenění.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.