Machinace


Hayley Stoneová

Má lidstvo šanci proti inteligentním strojům?

„Poprvé je smrt trápení. Podruhé už spíš jenom otrava.“

Stroje byly stvořeny k tomu, aby lidstvu pomáhaly a zamezily veškerým válkám. Neúprosnou logikou ovšem došly k jednoduchému závěru: bez lidí žádné konflikty nehrozí. Nastává nemilosrdné vyvražďování, které lidskou rasu přivede až na pokraj vyhynutí. Během jedné ze záchranných misí umírá i Rhona Longová, symbol a vůdkyně odboje, ale dostává druhou šanci – jako klon, který si neuchoval skoro žádné vzpomínky. Nyní ji čeká nelehký úkol: všechny kolem přesvědčit, že Rhonina kopie není o nic horší než Rhona sama, ať už se to týká jejích citů, nebo schopnosti velet. Mezitím se ale stroje chystají na nehostinných aljašských pláních k dalšímu velkému útoku, jehož cílem nemá být jen zničení jedné ze základen odboje, ale něco mnohem děsivějšího.

Hayley Stoneová ve své prvotině předkládá tradiční dystopické téma, které ovšem zpracovává nově a s nadhledem. Ústřední roli v něm hraje svérázná hrdinka, jejíž sarkastické glosy a ironické poznámky dodávají jinak pochmurnému románu odlehčený tón.

Číst více
299,00 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Žánr sci-fi
Počet stran 360
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 21.08.2017
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,48 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Jakub Gajdošík
Původní název The Machinations
Původní jazyk angličtina
Překladatel Johana Eliášová
EAN 9788025907139
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.