Honicí psi


Jorn Lier Horst

Severská detektivka psaná rukou policejního vyšetřovatele.

Po sedmnácti letech se znovu otevírá případ vraždy mladé dívky s tím, že rozhodující důkaz, který vedl k usvědčení pachatele, byl zfalšován. Vrchní komisař William Wisting je jako šéf někdejšího vyšetřovacího týmu pohnán k zodpovědnosti a suspendován. Po celou svou policejní kariéru honil zločince, teď se však stává štvanou zvěří sám. Má na krku policejní inspekci i média a všichni mu kladou nepříjemné otázky. Na vlastní pěst se musí pokusit očistit své jméno a zjistit, kdo tehdy falešny důkaz nastrčil. Nechce se mu přitom věřit, že by to byl někdo z jeho týmu. Ale kdo tedy? A jaký k tomu měl důvod? Nabízí se také další otázka: Byl onen odsouzený člověk skutečně nevinný? Když zakrátko zmizí další děvče, mají nejen Wisting, ale i jeho kolegové o čem přemýšlet a hon se na všech stranách rozbíhá naplno.

„Lépe už to snad ani nejde. (...) Honicí psi obsahují vše, co si lze v tomto žánru přát: náboj, velmi propracovanou zápletku a hluboký psychologický popis jak ústřední postavy, tak pachatele. A to vše nám předkládá spisovatel, který umí děj dobře vystavět i posouvat vpřed a který dokáže dodat látce naprostou věrohodnost.“ — Tonsbergs Blad, Norsko

„Úžasná zápletka, skvěle napsaný román, komplexní a plný napětí.“ — Crime Time, Velká Británie

„Jeho novou knihu by si měli přečíst všichni milovníci detektivek. Je prostě výjimečně zdařilá.“ — Dagbladet, Norsko

„Honicí psi jsou skvělý příběh. Mají výborně napsané postavy a chytrou zápletku s několika dějovými linkami a postupně narůstajícím napětím.“ — Örnsköldsviks Allehanda, Švédsko

Číst více
399,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Žánr detektivka
Počet stran 384
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 29.01.2024
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,512 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 8
Původní název Jakthundene
Původní jazyk norština
EAN 9788076625877
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Jorn Lier Horst Jorn Lier Horst

Jorn Lier Horst


Jorn Lier Horst patří k nejvýznamnějším norským detektivkářům. Věnuje se výhradně žánru krimi a detektivky píše nejen pro dospělé, ale i pro děti. Vystudoval policejní akademii, kriminologii, psychologii a filozofii. Téměř dvacet let pracoval jako vyšetřovatel, a ačkoli je od roku 2013 spisovatelem na plný úvazek, stále udržuje kontakt s oborem. Svou první detektivku, v níž uvedl na scénu kriminalistu Williama Wistinga, napsal v roce 1995. Knihy z této série získaly několik literárních cen.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.