Honicí psi


Jorn Lier Horst

Severská detektivka psaná rukou policejního vyšetřovatele.

Po sedmnácti letech je znovu otevřen případ vraždy mladé dívky s tím, že rozhodující důkaz, ktery´ vedl k usvědčení pachatele, byl zfalšován. Vrchní komisař William Wisting je jako šéf někdejšího vyšetřovacího ty´mu pohnán k zodpovědnosti a suspendován. Po celou svou policejní kariéru honil zločince, teď se však stává štvanou zvěří sám. Má na krku policejní inspekci i média a všichni mu kladou nepříjemné otázky. Na vlastní pěst se musí pokusit očistit své jméno a zjistit, kdo tehdy falešny´ důkaz vyrobil. Nechce se mu přitom věřit, že by to byl někdo z jeho ty´mu. Ale kdo tedy? A jaky´ k tomu měl důvod? Nabízí se také další otázka: Byl onen odsouzeny´ člověk skutečně nevinny´? Když zakrátko zmizí další děvče, mají nejen Wisting, ale i jeho kolegové o čem přemy´šlet a hon se na všech stranách rozbíhá naplno.

„Lépe už to snad ani nejde. (...) Honicí psi obsahují vše, co si lze v tomto žánru přát: náboj, velmi propracovanou zápletku a hluboky´ psychologicky´ popis jak ústřední postavy, tak pachatele. A to vše nám předkládá spisovatel, který umí děj dobře vystavět i posouvat vpřed a ktery´ dokáže dodat látce naprostou věrohodnost.“ — Tonsbergs Blad, Norsko

„Úžasná zápletka, skvěle napsany´ román, komplexní a plny´ napětí.“ — Crime Time, Velká Británie

„Jeho novou knihu by si měli přečíst všichni milovníci detektivek. Je prostě vy´jimečně zdařilá.“ — Dagbladet, Norsko

„Honicí psi jsou skvěly´ příběh. Mají vy´borně napsané postavy a chytrou zápletku s několika dějovy´mi linkami a postupně narůstajícím napětím.“ — Örnsköldsviks Allehanda, Švédsko

Číst více
369,00 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Žánr detektivka
Počet stran 379
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 18.11.2016
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,509 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Radek Jahůdka
Číslo dílu 8
Původní název Jakthundene
Původní jazyk norština
EAN 9788074735028
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Jorn Lier Horst Jorn Lier Horst

Jorn Lier Horst


Jorn Lier Horst patří k nejvýznamnějším norským detektivkářům. Věnuje se výhradně žánru krimi a detektivky píše nejen pro dospělé, ale i pro děti. Vystudoval policejní akademii, kriminologii, psychologii a filozofii. Téměř dvacet let pracoval jako vyšetřovatel, a ačkoli je od roku 2013 spisovatelem na plný úvazek, stále udržuje kontakt s oborem. Svou první detektivku, v níž uvedl na scénu kriminalistu Williama Wistinga, napsal v roce 1995. Knihy z této série získaly několik literárních cen.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.