Místo, odkud není návratu

Zpověď Ujgurky, která přežila čínský lágr

Mihrigül Tursunová, Andrea C. Hoffmannová

Lidé se musejí dozvědět, co Ujguři v Číně zažívají

Lidskoprávní organizace a vlády po celém světě hovoří o zločinu proti lidskosti, o „kulturní genocidě“. Jednou z obětí čínských snah o totální asimilaci ujgurské menšiny se stala i Mihrigül Tursunová. Prošla si takzvanými převýchovnými tábory, ve kterých na vlastní kůži zažila nepopsatelné hrůzy, od psychického teroru až po fyzické násilí. Během jejího pobytu za mřížemi navíc zemřel, za dosud nevyjasněných okolností, jeden z jejích synů. Přestože také v exilu čelí výhrůžkám, našla v sobě odvahu otevřeně promluvit o tom, co prožila, a na základě vlastní zkušenosti popsat, co všechno musí Ujguři v Číně snášet. Její důležité očité svědectví přibližuje čtenářům osudy lidí, které jinak zůstávají skryty za zprávami z daleké Číny.

Příběh Mihrigül Tursunové zaznamenala přední německá novinářka a spisovatelka Andrea C. Hoffmannová, která pracuje v magazínu Focus a učí na několika německých univerzitách.

Číst více
399,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Žánr non-fiction
Počet stran 248
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 28.03.2022
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,407 kg
Jazyk čeština
Původní název Ort ohne Wiederkehr
Původní jazyk němčina
Překladatel Matouš Hájek
EAN 9788076622869
Věk od 15
Edice IN
Typ Kniha
Vazba brožovaná šitá s chlopněmi

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.