Kouzelný papoušek a jiné kýče


Pavel Vilikovský

Není ve slovenské literatuře mnoho spisovatelů, na jejichž novou knihu by někdo skutečně netrpělivě čekal. Dost často se knihy nemůže dočkat jenom samotný autor, případně jeho hrdí příbuzní. Pavel Vilikovský je jiný případ. Na každou jeho knihu čeká dost lidí, kteří ví, že jeho psaní patří k tomu nejlepšímu, co může současná slovenská literatura nabídnout. Jestli se tito čtenáři zatím ani jednou nezklamali, je to především proto, že Pavel Vilikovský nenabízí polotovary, dopracovává každou prózu až do detailu a dokáže mezi svými prozaickými nápady nemilosrdně selektovat. Výjimkou není ani jeho nová kniha povídek s názvem Kouzelný papoušek a jiné kýče. Vilikovského čtenáři proto nebudou zklamaní ani tentokrát. Peter Darovec, literární vědec a kritik

Pavel Vilikovský získal za knihu Kouzelný papoušek a jiné kýče v roce 2006 nejvyšší slovenské literární ocenění – cenu Anasoft litera.

Číst více
199,00 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Počet stran 136
Datum vydání 07.12.2007
Hmotnost 0,249 kg
Jazyk čeština
Původní název Čarovný papagáj a iné gýče
EAN 9788090356276
Věk od 18
Edice Fleet
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.