Evangelium podle Jidáše (paperback)


Simon Mawer

Může jeden starý svitek zpochybnit celý Nový zákon?

Mezi starověkými papyry od Mrtvého moře je nalezen pozoruhodný svitek. Pochází zprvního století našeho letopočtu a vše nasvědčuje tomu, že obsahuje pravdivé vylíčení Ježíšova života, jak ho zachytil Jehuda iš Karijot – Jidáš Iškatriotský. Pokud by se prokázala pravost svitku, stal by se z něj jeden z nejvýbušnějších psaných dokumentův historii lidstva, který by zásadním způsobem otřásl základními tisíciletými dogmaty katolické církve. Úkolem svitek prozkoumat - potvrdit či vyvrátit jeho pravost – je pověřen katolický duchovní páter Leo Newman, světově uznávaný odborník na Koiné, dialekt starořečtiny, který se používal v oblasti východního Středomoří na přelomu letopočtu, a zároveň muž, který je v novinách označován za „odpadlického kněze“. Leo je stále více pohlcován odkrýváním tajemství Jidášova svědectví, ale zároveň na něj doléhají i temné zákruty jeho vlastního života. Zakázaná, avšak neodolatelnáa zničující láska k vdané ženě. Příběh vášnivého a vrcholně tragického milostnéhovzplanutí jeho matky ve válkou rozvráceném Římě. Jeho vlastní prožitky lásky a zrady ohrožují pevnost a základy jeho víry stejně pronikavě, jako Jidášovo evangelium. Dramatický a emocemi nabitý románový příběh se klene mezi Evropou v období druhé světové války a Jeruzalémem dva tisíce let po Ježíšově narození.

Číst více
0,00 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Počet stran 352
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 15.12.2014
Formát 120x195 mm
Hmotnost 0,346 kg
Jazyk čeština
Původní název Gospel of Judas
Překladatel Filip Hanzlík
EAN 9788074733000
Věk od 18
Edice Fleet
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

autor knihy

Simon Mawer Simon Mawer

Simon Mawer


Simon Mawer je úspěšný britský autor, který si navzdory tomu, že svou prvotinu vydal poněkud neobvykle až na prahu čtyřicítky, již získal svými romány popularitu mezi čtenáři i přízeň literární kritiky jak v Evropě, tak v Americe. V češtině vyšlo několik jeho románů, největší úspěch u českých čtenářů sklidil Skleněný pokoj, který byl nominován i na prestižní Man Bookerovu cenu.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.