Nová Odysea

Příběh evropské uprchlické krize

Patrick Kingsley

Objektivní pohled na současnou uprchlickou krizi očima reportéra deníku The Guardian.

Objektivní pohled na současnou uprchlickou krizi očima reportéra deníku The Guardian.

Evropa čelí vlně migrace, jakou nepoznala od konce druhé světové války, a jako všechno nepoznané, i tato situace vyvolává protichůdné názory a vypjaté emoce. Proto je důležité mít k dispozici objektivní informace a fakta, a právě ta Patrick Kingsley ve své knize přináší.

Autor je zahraničním reportérem britského listu The Guardian, který byl pověřen sledováním uprchlické krize, a zná proto její pozadí i průběh zevrubněji než kdo jiný. V průběhu roku 2015 procestoval Kingsley sedmnáct zemí, kterými vedou nejfrekventovanější migrační trasy, a setkal se se stovkami uprchlíků, kteří putují přes pouště, moře i hory, aby dosáhli vytoužené Evropy.

Kingsley s hlubokým pochopením věci vysvětluje, co jsou tihle lidé zač, proč odcházejí ze svých domovů a jakým způsobem to dělají. Z osobní zkušenosti píše o setkáních s pašeráky, s pobřežní stráží, s dobrovolníky i pohraničníky, a poměřuje situaci v terénu s vlažných přístupem vlád a úřadů, které by měly urychleně hledat optimální řešení.

Jeho kniha přináší strhující zpravodajství o skutečných osudech jednotlivců podstupujících tuto nebezpečnou a strastiplnou pouť, a připomíná nám, že za bezejmennou masou se skrývají příběhy lidí stejných jako my.

Číst více
339,00 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Počet stran 340
Datum vydání 03.04.2017
Formát 135x190 mm
Hmotnost 0,366 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 1
Původní název The New Odyssey
Překladatel Dominika Křesťanová
EAN 9788074735196
Věk od 15
Edice TEMA
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.