Román Hello, Ameriko! je napínavým záznamem dobrodružného putování výzkumné evropské výpravy napříč americkým kontinentem po globální klimatické změně, při níž se větší část Spojených států změnila v neobyvatelnou poušť. Nejedná se však „jen“ o futuristické sci-fi či utopickou vizi – jak upozorňuje v brilantním doslovu ke knize přední český filosof Miroslav Petříček, všechny Ballardovy romány lze označit za sňatek rozumu s noční můrou. Obdobně výstižnou charakteristiku své tvorby nabízí ovšem Ballard sám, když mluví o svém psaní jako o setkání vědy a pornografie na pitevním stole: způsob, jímž proniká pod povrch, je skutečně chirurgicky přesný a nemilosrdný, ale právě proto je často až nesnesitelně blízko traumatům současného světa. Román Hello, Ameriko! je toho – přes všechnu svou utopičnost – nejlepším důkazem.

J. G. Ballard (1930–2009) patří k nejvýraznějším britským spisovatelům druhé poloviny 20. století. Na světové i české literární scéně se etabloval šokujícím románem Bouračka (1973), k jehož popularitě přispělo i zdařilé filmové zpracování z r. 1996.

Číst více
112,00 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Žánr román
Počet stran 240
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 19.04.2010
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,37 kg
Jazyk čeština
Původní název Hello America
Původní jazyk angličtina
Překladatel Josef Rauvolf
EAN 9788025900017
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.