Rekvalifikační kurz
%

Rekvalifikační kurz


Ondřej Neff

Tato černočerná komedie s groteskními prvky se zabývá kontroverzním tématem trestu smrti. S nadsázkou, z níž ovšem mnohdy mrazí, zkoumá, co by se asi tak stalo, kdyby k obnovení tohoto trestu přikročila Evropská unie. Jisté je jedno, rázem by chyběli mistři popravčí. A tak, aby se vyhovělo zadání z Bruselu, bude zapotřebí urychleně otevřít speciální rekvalifikační kurz. V něm budou vhodní kandidáti – muži i ženy (politická korektnost si přece žádá genderovou rovnováhu ve všech oblastech) – podrobeni náročnému výcviku, než budou náležitě připraveni pro výkon tohoto čerstvě rehabilitovaného povolání. Ondřej Neff ve svém novém románu navázal na žánr „mystifikační fikce“, který s úspěchem využil už v Tušení podrazu a Celebritách. Tentokrát s příměsí detektivky: není náhodou, že osudy deseti adeptů a adeptek připomenou slavný příběh Agathy Christie o deseti malých černoušcích. Kdo z účastníků kurzu nakonec uspěje v náročné konkurenci, kdo vyjde jako vítěz z náročného výběru, do kterého se zaplete i zuřivý reportér Reflexu Jiří X. Doležal a profesionální ochránkyně lidských práv Rufaro Latifová? Jde o fikci plnou temného humoru, ale až dočtete, možná si s nutkavou obavou pomyslíte: A opravdu se nic takového nemůže stát?

Číst více
79,00 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Počet stran 320
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 22.08.2011
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,46 kg
Jazyk čeština
EAN 9788025901052
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

autor knihy

Ondřej Neff Ondřej Neff

Ondřej Neff


Ondřej Neff je nezávislý novinář. Vydává internetový deník Neviditelný pes a odborný deník věnovaný fotografování Digineff. V žánru fantastické literatury začínal na půdě Albatrosu trojdílným cyklem Pán modrého meče. Vydal celkem sedm povídkových sbírek a dvacet románů. Největšího ohlasu se dostalo románu Tma, který popisuje, co všechno by se stalo, kdyby přestala fungovat elektřina. Mládeži je určena jeho poslední trilogie Tajemství pěti světadílů. Má rád technickou sci-fi s kosmickými loděmi, roboty a mimozemšťany. Takový je i jeho román Barbora a Zlatý robot, určený čtenářům od deseti let.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.