Arvéd


Jan Poláček

Čemu všemu lze zaprodat duši? Knižní předloha mysteriózního filmu.

Malostranský ďábel, Malostranský vrah či Ďáblův přítel. Taková přízviska si od poválečného tisku vysloužil Jiří Arvéd Smíchovský – dvojnásobný doktor, proslulý okultista, polyglot s fotografickou pamětí. A také kolaborant s nacistickými okupanty. Faustovský román inspirovaný osudy kontroverzní postavy českých dějin vypráví o tom, kam jsou lidé schopní zajít, aby dosáhli svého cíle. Arvéd byl ochotný vydat se až za hranice samotného pekla.

Číst více
399,00 Kč doporučená cena
V prodeji

(Anti)hrdina Arvéd a Český lev pro Jana Poláčka

(Anti)hrdina Arvéd a Český lev pro Jana Poláčka
akce a aktuality

Film Vojtěcha Maška o Jiřím Arvédu Smíchovském, rozporuplném okultistovi a udavači, získal již několik Cen české filmové kritiky. Kromě nejvyšší trofeje za film roku si připsal ještě cenu pro Michala Kerna za nejlepší herecký výkon v hlavní roli a též cenu za nejlepší scénář. I v sobotu 5. března 2023 byl oceněn jak herec Michal Kern, tak oba scenáristi – režisér Vojtěch Mašek a spisovatel Jan Poláček , autor knižní předlohy filmu, která u nás vyšla již ve dvou vydáních. Poprvé v roce 2016 pod názvem „Malostranský ďábel“, podruhé v upraveném vydání s filmovou obálkou a filmovým názvem „Arvéd“.

Číst více

detailní informace

Počet stran 328
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 15.08.2022
Formát 120x185 mm
Hmotnost 0,442 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Tomáš Cikán
EAN 9788076623798
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Jan Poláček Jan Poláček

Jan Poláček


Jan Poláček vystudoval technickou kybernetiku a literární tvorbě se věnuje od konce osmdesátých let. Je autorem řady fantaskních příběhů vyznačujících se tísnivou atmosférou. V roce 2000 získal Cenu Knižního klubu za psychologický román Spánek rozumu plodí nestvůry a dílo Spěšný vlak Ch. 24.12. ocenila v roce 2011 Akademie science fiction fantasy a hororu. V roce 2013 vyšel Příběh Spalovače mrtvol, román věnovaný svérázné osobnosti spisovatele Ladislava Fukse. Jan Poláček napsal také knihu pro děti Soukromý detektiv Matyld – Na stopě sériového vraha. V roce 2016 vyšel jeho román Malostranský ďábel, pojednávající o osobnosti Jiřího Arvéda Smíchovského.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.