Energie

Průvodce pro začátečníky

Vaclav Smil

Navýsost aktuální kniha o možnostech využití energie, její produkci i vlivu na změny klimatu z pera světově uznávaného vědce.

Podle Einsteinovy slavné rovnice E=mc2 lze veškerou hmotu přeměnit v energii. Je všude a je vším. V tomto hodnotném zasvěcení do tématu uznávaný odborník Vaclav Smil vysvětluje její klíčovou roli ve vývoji jak naší planety, tak moderní společnosti. Počínaje jejími zdroji a využitím až po její toky a konverze Smil mapuje kritický význam energie pro:

- Vnitřní procesy lidského těla

- Biosféru planety země a obnovitelné zdroje

- Globální oteplování a jeho prevenci

V popisu mimo jiné i politicky motivovaného závodu o účinnější a ekologičtější paliva autor rovněž odhaluje dopady našich každodenních rozhodnutí na spotřebu energie. Svým komplexním přístupem a praktickými postřehy tento stravitelně podávaný průvodce ukazuje, jak je každý aspekt naší existence ovládán jedním z nejdůležitějších konceptů našeho vesmíru.

Číst více
399,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 280
Datum vydání 25.07.2022
Formát 135x190 mm
Hmotnost 0,436 kg
Jazyk čeština
Původní název Energie. A Beginers Guide
Původní jazyk angličtina
Překladatel Pavel Kaas
EAN 9788076623729
Věk od 15
Edice TEMA
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Vaclav Smil Vaclav Smil

Vaclav Smil


Vaclav Smil (1943) je autorem více než třiceti knih o energii, životním prostředí, potravě a historii technického pokroku. Do roku 2011 působil na University of Manitoba v Kanadě, kde dosáhl titulu Distinguished Professor. Je prvním neamerickým držitelem ocenění Award for Public Understanding of Science and Technology organizace American Association for the Advancement of Science. V roce 2010 byl časopisem Foreign Policy zařazen do žebříčku Top 100 Global Thinkers (první stovka nejvlivnějších globálních myslitelů). Je také členem Královské vědecké společnosti a držitelem druhého nejvyššího kanadského vyznamenání Order of Canada. Smilovy knihy obdivuje a doporučuje Bill Gates a Smil se soukromě stýká také se zakladatelem Facebooku Markem Zuckerbergem.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.