Můj bratr


Karin Smirnoff

Syrové rodinné drama plné vášně i napětí. Švédská literární senzace.

Jana Kippo se vrací na rodný statek na severu Švédska. Kdysi odsud utekla poté, co její bratr napadl otce lopatou. Bratr se nyní upíjí k smrti a matka po mrtvici chátrá v domově důchodců. Návštěva v Janě oživí vzpomínky na dětství plné násilí, přesto se rozhodne zůstat, aby se pokusila vyrovnat s minulostí. Jenže drsná realita venkova, kde v rodinách po generace vládne alkohol a nikoho nezajímá, co se děje za zavřenými dveřmi, bude krutým soupeřem. Naděje na odpuštění ale umírá poslední. Snad.

Karin Smirnoff je švédská spisovatelka, původně pracovala jako novinářka, ale pak se rozhodla změnit obor a koupila dřevařskou firmu v severním Švédsku. Později vystudovala literární akademii při univerzitě v Lundu a právě v té době začala psát trilogii s hlavní hrdinkou Janou Kippovou, jejíž děj se odehrává ve vesnici nedaleko autorčina rodiště v Umea.

Hned první díl se stal ve Švédsku senzací a byl nominován na prestižní Augustovu cenu. Celá trilogie je ceněna jak čtenáři, tak kritiky za svou literární kvalitu. Rodinné drama vypráví o skrytých traumatech, boji se závislostmi a touze někam patřit. Na osudech Kippových líčených se syrovou něhou a jedinečným jazykem autorka odhaluje kruté lidské pohnutky v celé jejich bolestné obnaženosti. Boří při tom nejen pravidla gramatiky.  

V roce 2021 bylo oficiálně oznámeno, že se Karin Smirnoff stává další autorkou pro pokračování bestsellerové série Millenium.

Číst více
399,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 320
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 29.01.2024
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,356 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 1
Řady Jana Kippo
Původní název Jag for ner till bror
Původní jazyk švédština
Překladatel Lucie Olešová
EAN 9788076625884
Věk od 18
Edice Fleet
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

autor knihy

Karin Smirnoff Karin Smirnoff

Karin Smirnoff


Karin Smirnoff je švédská spisovatelka, původně novinářka, ale pracovala také ve dřevařském odvětví. Za studií na literární akademii při univerzitě v Lundu, kam nastoupila až ve středním věku, začala psát trilogii s hlavní hrdinkou Janou Kippovou, jejíž děj se odehrává nedaleko autorčina rodiště na severošvédském venkově. Hned první díl Můj bratr se stal ve Švédsku senzací a byl nominován na prestižní Augustovu cenu za rok 2018. Celá trilogie je ceněna jak čtenáři, tak kritiky za svou literární kvalitu. Rodinné drama vypráví o skrytých traumatech, boji se závislostmi a touze někam patřit. V roce 2021 bylo oficiálně oznámeno, že se Karin Smirnoff stává další autorkou pro pokračování bestsellerové série Milénium.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.