Kdo tě naučil mluvit? A v jakém jazyce sníš? – román s autobiografickými prvky z pera současné italské autorky

Dcera hluchých rodičů prožívá divoké, ale křehké dětství v živelné italské čtvrti v New Yorku. Když je jí šest let a rodiče se rozejdou, vytrhne ji matka z domáckého prostředí a přestěhuje se s ní na italský venkov. Ani v dospělosti hrdinka nepřestává črtat nové migrační trasy, ať už kvůli studiu, emancipaci nebo lásce, a před pocity vykořeněnosti, nerovnosti a vzdálenosti hledá útěchu ve slovech a umění.

Román s autobiografickými prvky z pera současné italské autorky skládá z útržků vzpomínek, úvah a reálných i smyšlených historek barvitou historii rodiny rozkročené mezi velkolepý Řím, italskou čtvrť v Brooklynu, malebné, ale zapadlé italské vesnice v kraj Basilicata či před- i pobrexitový Londýn.

Číst více
349,00 Kč doporučená cena
V prodeji

Jak se překládá Cizinka?

Jak se překládá Cizinka?
rozhovory

Na pulty se právě dostává román současné italské autorky Claudie Durastanti s názvem Cizinka. Během blížícího se knižního veletrhu Svět knihy na pražském Výstavišti se autorka představí na besedách v pátek 10. června od 17 hodin a v neděli 12. června v pravé poledne – nenechte si to ujít! Kromě toho budete mít možnost autorku potkat i osobně na autogramiádě, a to v pátek od 18 hodin na stánku Albatrosmedia, nebo v neděli po besedě od 13 hodin.

Číst více

Claudia Durastanti – nový smělý hlas italské literatury

Claudia Durastanti – nový smělý hlas italské literatury
knižní novinky

„Všechno, co máte v krvi, je volání a vy jste jen ozvěnou dřívější mytologie.“ Recenzenti z celého světa pějí chválu na román současné italské spisovatelky Claudie Durastanti s názvem Cizinka, který pro vás právě chystáme a který bude k dostání na červnovém Světě knihy v Praze. A knihu si budete moct dokonce nechat i podepsat, protože na veletrhu, jehož letošním čestným hostem je Itálie, autorka přislíbila osobní účast.

Číst více

detailní informace

Počet stran 248
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 23.05.2022
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,38 kg
Jazyk čeština
Původní název La Straniera
Původní jazyk italština
Překladatel Sára Flemrová
EAN 9788076623309
Věk od 15
Edice Fleet
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.